Lando Norris, líder de la Formula Renault 2.0 Eurocup i NEC va realitzar un test amb l’equip Hitech GP de Fórmula 3, el qual va deixar impressionat al seu cap d’equip, Oliver Oakes.

Lando Norris de 16 anys es planteja pilotar en el Gran Premi de Macau. En una temporada perfecte amb el campionat de la Toyota Racing Series i liderant les dues Fórmules Renault, juntament amb victòries a la F3 Britànica. Està clar doncs, que està apunt per al proper pas, la Fórmula 3.

És per això que ja ha començat a entrenar-se amb aquest cotxe, i tot i estar molt unit a l’equip Carlin, Norris va entrenar amb Hitech GP:

“Ha estat interessant veure’l anant cap a la F3, ja que allà on va guanya. Ha pilotat com s’esperava, ràpid, intel·ligent i madur, i clarament això és millorarà a la F3.

“Suposo que la pregunta en boca de tots es si pot fer un Ocon i guanyar en el seu primer any, o si hi haurà una progressió constant –ho haurem de veure. Però no hi ha dubte que té el talent i que està destinat a grans coses.”

Norris farà com Ocon, o sigui després de 2 anys en monoplaces farà el salt a la Fórmula 3. Ocon abans de debutar a la Fórmula 3 Europea va córrer en el GP de Macau i en dues curses de preparació per aquesta cursa amb Prema Powerteam. El francès en la edició del 2013 va fer una de les seves millors curses de la seva vida: després d’una mala sortida i quedar-se endarrerit, va saber remuntar per acabar en la desena posició, superant a pilots amb més experiència en aquest traçat (un dels més complicats del món).

Això va impolsar a Ocon a participar el 2014 a la F3 amb el millor equip, Prema on va tenir la “sort” de competir amb uns companys d’equip que no eren capaços de fer-li ombra (Dennis van der Laar, Nicholas Latifi, Antonio Fuoco) i els seus rivals en el campionat van ser Max Verstappen i Tom Blomqvist.

La complicació afegida per Norris és que es trobarà en una graella més competitiva, però serà això un problema per el britànic? Norris és un noi fora de sèrie: amb 35 podis en 46 curses aquest any -20 podis dels quals són victòries- i que a més a més del talent i maduresa, té els recursos econòmics que el poden ajudar a aconseguir el campionat enguany.