Lando Norris ha estat dominant en la última sessió classificatòria del cap de setmana de la FIA Formula 3 Europea en el circuit Park de Zandvoort, Holanda, on el jove de McLaren s’ha imposat amb mà de ferro.

En els primers minuts de la classificació com és habitual ha estat una constant millora dels temps per part de tots els pilots.  Però amb només dues voltes ràpides completes, la majoria de pilots decidien aturar-se a box, a excepció de Nikita Mazepin (Hitech GP) qui ni havia sortit a fer una primera tanda.

En aquell moment, Callum Ilott (Prema Powerteam) liderava la taula de temps amb un 1: 28.814, just per davant de Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) i Maximilian Günther (Prema Powerteam).

A falta de 6 minuts els temps començaven a millorar dràsticament, amb els cinc primers classificats separats per només una dècima amb Günther al davant. Aquesta igualtat es mantenia fins que Lando Norris (Carlin) aconseguia una demolidora volta de 1:28.271.

Temps marcant just abans de l’aparició de la bandera vermella a falta de 4 minuts, degut a una sortida de pista i posterior impacte contra la barrera, per part de Jehan Daruvala (Carlin).

En tornar la bandera verda, els pilots tenien temps de només completar una o dues voltes ràpides. Tot i això, era Norris qui seguia marcant el ritme amb un 1:28.038, essent una dècima més ràpida que Callum Ilott i Jake Hughes (Hitech GP).

La sessió s’acabava amb una bandera gorga causada per David Beckmann (Motopark) qui es sortia de pista al revolt 10, impactava contra la tanca publicitària i posteriorment perdia el control del cotxe.

Això significa domini absolut per part de Lando Norris qui sortirà primer en les dues curses de demà.

Resultats per Cursa 2:

1 Norris 2 Ilott 3 Hughes 4 Habsburg 5 Günther 6 Mazepin 7 Zhou 8 Beckmann 9 Newey 10 Eriksson 11 Aron 12 Daruvala 13 Schumacher 14 Makino 15 Piquet 16 Mawson 17 Sato 18 Andres Soori 19 Vaidyanathan

Resultats per Cursa 3:

1 Norris 2 Habsburg 3 Günther 4 Ilott 5 Zhou 6 Eriksson 7 Hughes 8 Beckmann 9 Piquet 10 Aron 11 Newey 12 Mazepin 13 Mawson 14 Daruvala 15 Schumacher 16 Makino 17 Andres Soori 18 Sato 19 Vaidyanathan