Timo Glock ha aconseguit transformar la pole position en victòria en la primera cursa del cap de setmana del DTM a Zandvoort, Holanda. El alemany ha liderat un triplet per BMW amb el seu company d’equip Marco Wittmann – segon, i Maxime Martin.

Zandvoort, un circuit sense una marca clara que domini però amb el coneixement que avançar és molt complicat aquí. Això ha significat que les estratègies han estat més importants que mai.

Timo Glock sortia des de la pole position i mantenia aquesta posició per davant de Marco Wittmann i Maxime Martin que deixaven a Augusto Farfus endarrere, en una sortida on Maro Engel es sortia de pista al revolt 7 i comprometia la seva cursa.

De seguida la estratègia prenia la davantera de la cursa, amb Mike Rockenfeller sent el primer en aturar-se a box quan encara no s’havia completat una volta. L’alemany gràcies a aquesta aturada matinera, aconseguia finalitzar en quarta posició, just per darrere dels BMW de Glock, Wittmann i Martin que aconseguien mantenir la posició, per assolir un triplet per la marca.

L’estratègia també ha anat a favor de Jamie Green qui finalitzaria cinquè després de intentar acabar en el podi. Posició important per al britànic que es consolida en la lluita pel campionat.

En canvi, el seu company a Audi René Rast ha patit amb l’estratègia. Primer ha perdut molt de temps intentant superar a Augusto Farfus – fet que finalment no aconseguiria- i després ha entrat a box més tard del normal, havent-se de conformar amb la novena posició final, que li permet pujar a la primera posició en el campionat de pilots gràcies al abandonament de Mattias Ekström que ha enviat la seva cursa a norris quan, després de realitzar el canvi de pneumàtics obligatori, es sortia de pista al revolt 1 i al revolt 2.

També ha estat un dia negre per un altre candidat al títol, Lucas Auer. El austríac iniciava la cursa des de molt avall i tot i una bona estratègia i remuntada, un toc amb Müller al revolt 7 l’ha condemnat a la part baixa de la taula.

Augusto Farfus tot i el poc ritme inicial mostrat en la cursa, ha assolit la sisena posició. El millor Mercedes ha estat el de Paul Di Resta, seguit de Gary Paffet en la setena i vuitena posició. Nico Müller ha completat la zona de punts.

Pel què fa al campionat de pilots, Rast lidera aquest amb un punt d’avantatge sobre Ekström. El campionat es compacta encara més amb 8 pilots essent possibles candidats. Auer és a 15 punts del líder, Glock a 16, Green a 17, Martin a 22, Wittmann a 25 i Rockenfeller a 31.

Resultats:

1 Glock 2 Wittmann 3 Martin 4 Rockenfeller 5 Green 6 Farfus 7 Di Resta 8 Paffett 9 Rast 10 Müller 11 Wickens 12 Mortara 13 Duval 14 Spengler 15 Auer 16 Engel 17 Ekström 18 Blomqvist