SILVERSTONE- Lando Norris ha aconseguit la seva primera pole position a la FIA Formula 3 Europea en la primera classificació de la temporada a Silverstone, Gran Bretanya, per a la primera ronda del campionat. Els experimentats Ilott i Günther han finalitzat per darrere d’ell.

La lluita per la pole position ha estat un duel entre els Prema Powerteam de Callum Ilott i Maximilian Günther contra el Carlin de Lando Norris. Aquest últim ha resultat el vencedor d’aquesta lluita per només 0.006 segons, tot i ser un debutant. Ilott i Günther començaran la primera cursa per darrere el britànic en segona i tercera posició.

La classificació ha estat molt disputada entre els 19 pilots de la categoria. Entre el primer i l’últim – Keyvan Andres Soori (MotoPark) només hi ha hagut 1.698 segons de diferència. El company del pilot germànic-americà, Joel Eriksson tot i uns dolents entrenaments lliures ha pogut acabar en la quarta posició en la classificació.

L’ha seguit el jove pilot de Force India Jehan Daruvala (Carlin), que ha fet un gran paper en la seva primera classificació, acabant per davant del jove de Ferrari Guanyu Zhou (Prema Powerteam).

Completa els deu primers llocs: Nikita Mazepin (Hitech Grand Prix), Jake Dennis (Carlin), Joey Mawson (Van Amesfoort Racing) i Tadasuke Makino (Hitech Grand Prix).

Fora dels deu primers destaquen pilots molt importants entre la onzena i quinzena posició que són els següents: Jake Hughes (Hitech Grand Prix), Mick Schumacher (Prema Powerteam), Ralf Aron (Hitech Grand Prix), i els Van Amersfoort Racing de Pedro Piquet i David Beckmann.

Demà els pilots de Fórmula 3 competiran per la graella de sortida de la cursa 2 i 3 en la classificació matinal a les 14:30 (CET), mentre a la tarda la primera cursa de la temporada a les 16:55 (CET).