El pilot nascut a la ciutat anglesa de Sheffield serà el nou pilot de proves de l’equip Renault F1 Sport Team per al que queda de temporada.

Oliver Rowland ha dut a terme una trajectòria lligada a Renault des de fa uns anys participant a la Formula Renault 2.0 Britànica, l’Eurocopa de Formula Renault 2.0, la Copa del Nord d’Europa de Formula Renault 2.0 i la GP2 (ara FIA Formula 2) l’any passat amb MP Motorsport i aquest amb l’equip Driot-Arnoux Motorsport (DAMS). El pilot anglès continuarà disputant aquesta última competició al mateix cop que passarà a exercir com a pilot de proves de l’escuderia francesa. Les paraules d’Oliver Rowland al fer oficial la notícia han estat les següents:

“El meu objectiu sempre ha estat aconseguir un paper a la F1, per tant és una recompensa veure els fruits d’haver treballat dur. La Renault Sport Academy era el lloc d’entrenament perfecte i el rol de pilot de proves és un altre gran pas després d’estar formant part de la família Renault durant tants anys a la Formula 2.0, la 3.5 i finalment a l’Academy. He après molt durant aquest any, fins i tot treballant al simulador d’Estone, així que em sento ben preparat per el meu nou paper. Estic orgullòs de poder formar part de l’equip i treballaré dur per ajudar de totes les maneres possibles en el desenvolupament de l’RS17”.

Cyril Abiteboul, Director General de l’equip Renault Sport F1 Team, ha afegit:

“Coneixem molt bé a l’Oliver i estem molt contents de premiar el seu treball amb aquesta posició a l’equip Renault Sport F1 Team. Ser pilot de proves és molt important a l’equip i és molt interessant tenir a algú que ja ens coneix bé”.

Rowland, que ha format part del programa de superestrelles del British Racing Driver’s Club (BRDC), ha guanyat curses en gairebé totes les categories on ha competit. La temporada 2015 fou campió de la Formula Renault 3.5 guanyant en 8 de les 17 curses amb l’equip Fortec Motorsports. El curs passat va quedar novè en la classificació de les GP2 Series amb l’equip DAMS on va registrar quatre podis, dels quals un fou una segona posició a la segona cursa al Red Bull Ring i tres tercers llocs (Mònaco i dos a Silverstone).