PAU – Alessio Lorandi ha guanyat la 75ena edició del Gran Premi de Pau, França. L’italià que sortia des de la pole position va poder aguantar els atacs de Lance Stroll i George Russell per endur-se la seva primera victòria a la FIA Formula 3 Europea.


 

Durant tot el cap de setmana, la pluja ha estat la protagonista de les actuacions d’aquest cap de setmana. Avui el matí s’ha presentat amb una intensa pluja però, el sol ha pogut aparèixer als Pirineus Atlàntics per gaudir d’una de les curses més històriques a França i al món del motor.

Alessio Lorandi (Carlin) sortia des de la pole position posició nova a la graella de sortida pel campió del món de Karting qui ha assolit mantenir els atacs de Lance Stroll (Prema Powerteam) a la sortida. El canadenc es situa ara com a nou líder del campionat gràcies als abandonament de Nick Cassidy (Prema Powerteam) i Maximilian Günther (Prema Powerteam)

Però la cursa ha estat marcada per un accident al primer revolt. Cassidy ha tocat a Sergio Sette Camara (Motopark) fent que aquest no pogués seguir la seva traçada. Per darrere, Zhi COng Li (Carlin) i David Beckmann (kfteile24 Mücke Motorsports) no van poder trobar cap lloc per on passar.

Aquest incident va fer aparèixer el cotxe de seguretat però en cursa no hi va haver-hi cap avançament, a excepció del de Joel Eriksson (Motopark) a Ryan Tveter (Carlin) per l’exterior. Una maniobra excel·lent per part del suec que l’ha permès acabar en sisena posició i com a millor rookie.

El guanyador de la cursa d’ahir, George Russell (Hitech GP) s’ha vist beneficiat del accident de la sortida aconseguint la tercera posició la qual ha estat amenaçada constantment per Callum Ilott (Van Amersfoort Racing), qui ha finalitzat quart.

Mikkel Jensen aquest cap de setmana s’ha establert com un dels més regulars en la zona de punts aquest cap de setmana amb la cinquena plaça. Eriksson i Tveter segueixen el danès amb un Niko Kari (Motopark) a la vuitena posició (segon millor rookie). El campió de la Formula 4 Nord-Europea per fi ha pogut realitzar una cursa sense incidents.

Arjun Maini (Threebond with T-Sport) i Pedro Piquet (Van Amersfoort Racing) completen la zona de punts.