Mattias Ekström segueix mostrant el bon estat de forma en què estan ell i el seu Audi, i aquesta vegada a Bèlgica s’ha imposat a les dues grans llegendes de la categoria; a Sebastien Loeb i Petter Solberg. El francès suma el seu primer podi mentre que el noruec perd el liderat.

La localitat de Mettet, a Bèlgica, ha acollit aquest cap de setmana la tercera cita del Rallycross. El circuit Jules Tacheny ha vist com en aigua Ekström no tenia rival, i ni tan sols dos grans llegendes del món dels ral·lis li podien fer front. Gràcies a això, el suec surt com a líder del campionat per primera vegada desplaçant al dominador dels primers anys d’aquesta disciplina.

Les classificacions van deixar fora a les primeres de canvi als dos protagonistes que van sorprendre a tots a Hockenheim; Ken Block (Ford Focus RS) i Liam Doran (BMW Mini). Tots dos van quedar fora sense poder puntuar a la prova belga, sent acompanyats també per René Münnich (Seat Ibiza). Al capdavant, Mattias Ekström (Audi S1) ja començava a dominar amb fermesa les classificacions.

Entre els següents pilots en caure eliminats destaca un, i és Toomas Heikkinen (Audi S1), tercer a la general, que se’n va de Mettet amb tan sols un punt al seu caseller, per la qual cosa es pot anomenar desastre per al pilot finlandès. Al costat d’ell van caure altres noms il·lustres com el de Niclas Grönholm (Ford Fiesta ST) amb dos punts, Andreas Bakkerud (Ford Focus RS) culminant un cap de setmana desastrós per a l’equip Hoonigan Racing Division, i Robin Larsson (Audi A1), qui mantenia una bona regularitat que el deixava a prop del liderat fins a aquesta cita.

A les semifinals no hi va haver sorpreses i els grans favorits es van classificar per a la gran final. L’única excepció va ser Timmy Hansen (Peugeot 208), que segueix acumulant un discret inici de temporada, quedant aquesta vegada a les portes de la final i marxant de Bèlgica amb 19 punts, la seva màxima puntuació enguany. Al costat d’ell també van quedar eliminats Timur Timerzyanov (Ford Fiesta) amb 11 punts, Janis Baumanis (Ford Fiesta) amb 10, Kevin Eriksson (Ford Fiesta ST) amb 9, Davy Jeanney (Peugeot 208) amb 8 i Renis Nitiss (Seat Ibiza) amb 6.

I a la final es va poder presenciar una cursa amb tres grans actors: Mattias Ekström (Audi S1), Sebastien Loeb (Peugeot 208) i Petter Solberg (Citroën DS3). El pilot suec va ser el que millor en va sortir, i després de dominar tot el cap de setmana, va acabar guanyant i emportant-se 30 punts més per a un campionat del que pren el liderat en solitari després de la tercera posició de Solberg, que es queda a cinc punts del suec.

Entre els dos màxims aspirants al títol es va col·locar Sebastien Loeb, que va completar el seu millor cap de setmana sumant 24 punts i el seu primer podi en la categoria. Anton Marklund (Volkswagen Polo) i la gran sorpresa de François Duval (Ford Fiesta), van acabar just darrere. En sisena posició, després d’abandonar es va emportar un punt Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo), que va acumular un bon cap de setmana del qual va extreure 19 punts per mantenir-se viu en la lluita pel títol, a vint de Ekström.

Així doncs, el rallycross tornarà del 25 al 27 de maig a la Gran Bretanya, concretament al circuit de Lydden Hill.