Charles Leclerc ha aconseguit la quarta victòria de la temporada en la primera cursa de la FIA Fórmula 3 al circuit urbà de Norisring. El monegasc no ha fet errors i amplia la distància en el campionat sobre GIovinazzi (sota investigació) i Rosenqvist que completen el podi.


La primera cursa del cap de setmana de Fórmula 3, es celebrava sota unes condicions de pluja. Una pluja constant però no torrencial, fet que deixava la pista ben molla per els pilots que havien de sortir amb pneumàtics de pluja. Charles Leclerc sortia des de la pole position seguit per Günther, Albon i Pommer.

Degut a la pluja, la cursa s’ha iniciat amb el cotxe de seguretat  ja que les condicions del circuit així ho demanava. Després de 4 voltes de 42 amb el cotxe de seguretat, la cursa s’iniciava amb un espectacular avançament d’Alex Albon (Signature) sobre Günther (kfteile24 Mücke Motorsport) que l’ubicava en el segon lloc. Al Raughuntan patia una virolla en ser tocat per un pilot.

En el primer revolt els pilots tenien molts problemes. Lorandi (Van Amersfoort Racing) i d’altres pilots, es sortien de pista  o feien virolles com Beretta (kfteile24 Mücke Motorsport) en ser tocat per Sergio Sette Camara (Motopark). Però la sortida de pista important era la d’Albon que perdia el segon lloc i baixava fins al cinquè lloc.

Tot i això era una cursa molt neta, en el sentit de que no hi havia accidents entre pilots. A la dotzena volta, Leclerc (Van Amersfoort Racing) començava a doblar pilots, fet habitual quan parlem d’un circuit de menys de 3 quilòmetres. En aquells moments, Günther i Rosenqvist (Prema Powerteam) es disputaven el segon lloc. La lluita entre ells els feia perdre temps sobre Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) que aconseguia superar a ambdós pilots, gràcies a la seva trajectòria diferent.

Però la mala sort del italià el seguia acompanyant. El de Carlin no veia el cartell del cotxe de seguretat i xocava contra l’aleró de Jake Dennis (Prema Powerteam) pilot que havia provocat aquesta situació de cursa. Això el feia entrar sota investigació.

El cotxe de seguretat seguia en pista ja per 10 voltes, fet que feia esgotar el límit de temps de la cursa.

Charles Leclerc aconseguia convertir la pole en victòria en una cursa sense errors, Antonio Giovinazzi acabava segon tot i que té una investigació pendent, tanca el podi Felix Rosenqvist.