El portuguès Miguel Oliveira ha guanyat avui la seva segona cursa de la temporada trencant la ratxa de victòries de Kent, que només ha pogut ser tercer aquesta vegada. Entre ells s’ha intercalat Quartararo, en una cursa molt bonica en grup on Navarro s’ha quedat a les portes del podi en quarta plaça.


Semàfor en verd, es donava la sortida a Assen i Oliveira es posava al capdavant en els primers metres, bona sortida també de Quartararo que es posava segon remuntant des de la setena posició.

La sortida va ser neta però en la tercera volta, Vázquez s’anava al sòl convertint-se així en la primera baixa de la cursa.

En el grup líder s’anaven avançant tots i no s’estabilitzaven les posicions encara que el líder del grup era Oliveira d’una forma estable, encara que en un parell de voltes queia fins a la tercera plaça.

A falta de 16 voltes Khairuddin s’anava a terra i a falta de 12, el líder del mundial, Kent es posava a liderar el grup encara que Bastianini s’ho negava un parell de revoltes després.

En el grup perseguidor, encara que era més gran, es donaven les mateixes condicions que en el que liderava, tots els pilots s’avançaven revolta rere revolta i vèiem saltar espurnes en algunes ocasions fins i tot al veure el contacte entre Guevara, Bagnaia i Viñales que es saldava amb la caiguda d’aquest últim i una volta més tard Antoneli creuava molt la moto a l’entrada del primer revolt i derrocava la Maria Herrera que estava realitzant una molt bona carrera.

A falta de 7 voltes el grup de cap semblava que es dividia ja que Oliveira i Fenati s’escapaven de la resta encara que amb ells s’anava Navarro que pegava el grup de nou i l’espanyol que rodava rapidíssim es posava al capdavant.

Al mateix temps que s’acabaven els metres i es restaven les voltes, els pilots eren més agressius. Última volta molt emocionant amb molts canvis de posicions i quan pensàvem que Kent tornaria a fer una de les seves, no ho van permetre i el que finalment va aconseguir la victòria va ser Oliveira.

Segona victòria de la temporada per Oliveira seguit per Quartararo i tercer Kent. Finalment se li escapa el podi a Navarro que finalment ha estat quart.