Arón Canet a Moto3, Xavi Vierge a Moto2 i Carmelo Morales a Superbikes, les ‘poles’ a Albacete, on tot i l’amenaça de pluja les tres categories del FIM CEV Repsol han pogut rodar en sec durant els lliures i les qualificacions. El català Joan Sardanyons també ha aconseguit la pole a la Kawasaki Z Cup i la victòria a la primera cursa. Per les curses es preveuen precipitacions durant tot el matí de demà, amb probabilitats de fins el 74%


 

El matí al circuit de La Torrecica d’Albacete es plantejava mogut per l’amenaça de pluja. Tot i que les previsions deien que no plouria fins les tres de la tarda –cosa que finalment no ha succeït- els núvols negres presents sobre el circuit no donaven gaire credibilitat als meteoròlegs i els equips del FIM CEV Repsol restaven preparats per si l’aigua feia acte de presència.

Albacete estrena aquest cap de setmana el seu nou traçat, que s’ha vist reduït de 3550 metres a 3539, amb el reasfaltament de tota la pista i el canvi de diverses corbes. Les noves escapatòries asfaltades i els nous pianos han fet del circuit manxec un circuit molt més atractiu i més segur que el que vam veure en passades edicions del CEV i del Campionat d’Europa.

Pel que fa a les classificacions, els més matiners en sortir a rodar eren els participants a la Kawasaki Z Cup, on una vegada més, el català Joan Sardanyons s’emportava la primera plaça de la graella després de marcar els millors temps a les dues qualificacions. Sardanyons, actual campió de la categoria, aconseguia la primera plaça amb un estret marge sobre Víctor Lozano i Daniel Carrau.

A la cursa disputada a les 16:00h, era el mateix Sardanyons qui aconseguia el lloc més alt del calaix per davant de Francisco Valera i de Carrau.

El mundial junior de Moto3 segueix al límit en la lluita entre el valencià Arón Canet (Estrella Galicia JT) i el balear Joan Mir (Team Leopard-Machado) i ha estat el líder del mundial qui ha aconseguit la ‘pole’, per només, 269 mil·lèsimes. Tercer era l’italià Nicolò Bulega (VR46 Riders Academy).

La segona fila era íntegra pels pilots del LaGlisse Academy amb Albert Arenas, Davide Pizzoli i el mundialista Lorenzo Dallaporta.

A Moto2, la pugna pel campionat s’encén, amb el millor temps marcat per Xavi Vierge (Targobank), seguit del líder, Edgar Pons (Páginas Amarillas HP40 JT) i del francès Alan Techer (Targobank). A Castella la Manxa ha estat el pilot mundialista qui s’ha emportat el gat a l’aigua marcant els millors cronos a les dues sessions del matí.

La categoria gran del FIM CEV, amb l’absència de Kenny Noyes per lesió, no ha quedat exempta d’emoció, i la qualificació ha estat dominada pel pilot de Castellar del Vallès, Carmelo Morales (Team LaGlisse), que ha pogut superar a Iván Silva (Targobank) en només 127 mil·lèsimes. La lluita entre el castellarenc i el barceloní es promet èpica a la cursa de demà on amb molta seguretat el líquid element farà acte de presència.

Morales, que encara no ha provat la Yamaha R1M en mullat, es mostrava molt tranquil amb aquest handicap i ens explicava que “confio en el meu equip si la cursa de demà és en mullat. Estic segur que trobaran la configuració perfecta per la moto. Amb pluja pot passar de tot, haurem d’esperar a demà”.

I com explicava el ‘Llampec de Castellar’, demà haurem d’esperar si es compleixen les prediccions de pluja, ja que tot i tenir l’asfalt nou, les graelles de les curses poden quedar en res si sobre La Torrecica cau aigua.

Espectacle garantit. Sinó sempre ens queda l’excel·lent formatge fregit amb melmelada de nabius típic de la terra.