Kyle Kaiser ha aconseguit la pole position per a la primera cursa del cap de setmana de la Indy Lights Series al circuit del Barber Motorsports Park (Alabama). El californià ha superat als líder del campionat Colton Herta (2n)  i a Nico Jamin (3r).

Després de la sessió d’entrenaments lliures d’ahir en què molts pilots van preferir guardar pneumàtics per a les classificacions, avui hem tornat a la realitat i hem vist una classificació molt ajustada que ha passat factura als que ahir van utilitzar més pneumàtics que la resta.

Durant els primers minuts, la sessió  ha estat liderada pel líder del campionat Colton Herta (Andretti Steinbrenner Racing), que amb un 1:14.2101 se situava per davant del seu company d’equip Nico Jamin i del sub-campió Santiago Urrutia (Belardi Auto Racing), pilots que també s’havien situat en primer lloc.

La sessió patia una interrupció en forma de bandera vermella per culpa d’una virolla de Garth Rickards (Carlin), que ahir va acabar tercer. Avui, en canvi, ha estat últim.

Al tornar la bandera verda, els Carlin, que havien sortit tard a pista, aprofitaven per marcar el millor temps amb Matheus Leist, però Herta ràpidament es reafirmava al primer lloc abans de canviar de pneumàtics per a l’última tanda de voltes.

En aquesta tanda, Herta no ha estat capaç de millorar el seu temps fins la bandera de quadres, fet que li ha estat insuficient ja que Kyle Kaiser (Juncos Racing) ho ha aprofitat per fer la pole position per 3 centèsimes sobre el seu compatriota.