Nico Jamin ha aconseguit el seu primer triomf a la Indy Lights Series en la primera cursa al Barber Motorsports Park (Alabama). El francès copia doncs als altres debutants que ja tenen victòria enguany com són Herta i Telitz. En el podi han finalitzat Kaiser i Alberico.

Sortida: Els rookies fan fora a Urrutia

La cursa començava de la forma menys ordinària possible. Colton Herta (Andretti Steinbrenner Racing) intentava superar a Kyle Kaiser (Juncos Racing) per al liderat de la cursa, el de Andretti ho aconseguiria però danyaria el seu aleró davanter. També danyava el l’aleró davanter Pato O’Ward (Team Pelfrey) qui impactava contra Santi Urrutia (Belardi Auto Racing).

Aquest fet ha provocat l’entrada del “pace car” en pista. A boxes, activitat frenètica amb Urrutia reparant el aleró posterior i perdent 3 voltes, mentre O’Ward i també Aaron Telitz (Belardi Auto Racing) entraven a box per canviar l’aleró davanter.

Però qui no s’aturava a box era Herta qui tot i la situació de bandera groga, seguia rodant ràpid, aconseguint 15 segons d’avantatge sobre Kaiser. El de Andretti s’aturava a box a la segona volta però els comissaris el sancionaven per l’anterior fet. Així doncs, Herta baixava fins l’última posició.

Jamin no perd el temps

Al tornar la bandera verda, Kaiser liderava la cursa per davant de Nico Jamin (Andretti Autosport) qui en una maniobra al últim moment, aconseguia avançar al pilot de Juncos per la primera posició i la victòria final per més de 2 segons.

La cursa també seria molt tranquil·la per la resta de competidors que els seguien que no aconseguien fer cap avançament. Neil Alberico (Carlin) completava un altre podi, mantenint la seva regularitat en la part alta de la classificació.

Els seus companys d’equip, Matheus Leist i Zachary Claman de Melo completarien els cinc primers llocs. Mentre Dalton Kellet (Andretti Autosport) assegurava el sisè després de veure’s superat per De Melo al tornar la bandera verda.

Fase Remuntada: O’Ward i Herta al atac

Després dels incidents en la sortida, Patricio O’Ward havia baixat fins la desena posició. Tot i això, el sub-campió de la Pro Mazda ens delitaria amb un parell d’avançaments a Nicolas Dapero (Juncos Racing) i a Juan Piedrahita (Team Pelfrey) per acabar en vuitena posició, pressionant a final de cursa al setè classificat final, Shelby Blackstock (Belardi Auto Racing).

Més complicat per remuntar ho tenia Colton Herta que sortia des de la catorzena posició en la reiniciar-se la cursa. Sense miraments, en iniciar-se de nou la cursa superava a Garth Rickards (Carlin) i a Telitz per situar-se dotze.

Més complicat ho tindria amb el seu company d’equip Ryan Norman (Andretti Autosport), encara que la maniobra s’efectuaria al cap de 4 voltes. El següent pilot era Nicolas Dapero (Juncos Racing) a qui no aconseguiria superar en cap moment, havent-se de conformar en la desena posició final, vinguda gràcies al avançament final fet a Piedrahita.

Resultats:

Pos Driver Team Gap
1 Nico Jamin R Andretti Autosport 30 Laps
2 Kyle Kaiser Juncos Racing 2,6525
3 Neil Alberico Carlin 3,5386
4 Matheus Leist R Carlin 6,8921
5 Zachary Claman de Melo Carlin 7,931
6 Dalton Kellet Andretti Autosport 11,6353
7 Shelby Blackstock Belardi Auto Racing 23,4746
8 Pato O’Ward R Team Pelfrey 23,6997
9 Nicolas Dapero R Juncos Racing 24,2379
10 Colton Herta R Andretti Steinbrenner Racing 25,0465
11 Juan Piedrahita Team Pelfrey 26,12
12 Ryan Norman R Andretti Autosport 26,9117
13 Aaron Telitz R Belardi Auto Racing 27,5634
14 Garth Rickards R Carlin 31,5943
15 Santi Urrutia Belardi Auto Racing Contact