Després que Viñales hagués dominat gairebé totes les sessions de la temporada, avui ha estat Marc Márquez qui s’ha endut la Pole position al seu circuit idílic. Darrere del de Cervera han qualificat Viñales i Rossi.

La Q1 va començar sense cap pilot atípic (amb l’excepció de Jorge Lorenzo) participant-hi. En el seu primer intent, Aleix Espargaró va patir una caiguda al primer revolt. Quan tothom havia completat una volta, Jack Miller liderava amb un 2:04.438, amb Lorenzo segon. El més jove dels germans Espargaró, Pol, també va caure.

En el segon i últim intent, ningú no va poder millorar el seu temps (Loris Baz va estar-hi a punt de posar-se segon, però va perdre el control de la moto a l’últim revolt i gairebé va caure), i Miller i Lorenzo van avançar a la Q2.

Ja en la Q2, Cal Crutchlow es va sortir de pista i va perdre l’oportunitat de marcar un temps. Maverick Viñales també va perdre la seva primera volta ja que va estar a prop de xocar amb el seu company Valentino Rossi. Després del primer intent, Marc Márquez liderava seguit per Johann ZarcoAndrea Iannone Miller van caure. En la seva segona volta, Viñales es va posar segon i es va apropar a Márquez.

En els últims minuts de la sessió, Crutchlow va caure i Viñales va millorar el seu temps, quedant a 0.083 segons de Márquez. El de Girona es va posar primer en l’última volta, però Márquez va superar el seu temps. Rossi també va millorar i va pujar a la tercera plaça.

Així, Márquez s’endú la Pole, prorroga el seu idili amb aquest cicuit i trenca l’hegemonia d’un Viñales que sortirà segon, amb Rossi tancant la primer línia.