Matevos Isaakyan s’ha emportat la seva primera victòria de la temporada a les World Series Formula V8 3.5 Series. El rus gràcies a l’estratègia, s’ha aturat més tard que ningú i rodant sol ha aconseguit acabar per davant de Binder i Celis.

Inici de cursa molt entretingut amb Pietro Fittipaldi (Lotus) sortint des de la pole position. El líder del campionat però baixaria fins la tercera posició amb Rene Binder (Lotus) i Diego Menchaca (Fortec Motorsports) superant-lo. Però ja al primer revolt Fittipaldi superava al pilot de Fortec i a continuació superaria a Binder per l’exterior a Les Combes.

Bona sortida també per part del guanyador d’ahir, Alfonso Celis (Fortec Motorsports) que sortia setè, però aconseguia pujar fins la quarta posició, gràcies a la lluita entre Matevos Isaakyan (AVF) i Roy Nissany (RP Motorsport) que seguirien al mexicà en cinquena i sisena posició.

Abans de les aturades a box per al canvi de pneumàtics obligatori, el focus de la cursa era la lluita per la vuitena posició entre Yu Kanamaru (RP Motorsport) i els Teo Martin Motorsport de Nelson Mason i Konstantin Tereshenko. Aquest darrer, es sortia de pista al primer revolt per tal d’evitar un accident, mentre que el seu company, finalment superaria al japonès per la vuitena posició.

Celis era el primer dels líders que decidia entrar a box, després de sortir-se de pista a Pouhon i perdre el quart lloc amb Isaakyan, que de seguida superaria a Menchaca per la tercera posició. A més a més el jove de SMP Racing seria el últim en aturar-se a box, aconseguint el liderat de la cursa després de que Fittipaldi cales el seu Lotus durant el pit stop, baixant fins la vuitena posició.

Amb el liderat, Isaakyan aconseguia escapar-se de Rene Binder per aconseguir el seu primer triomf aquesta temporada, amb el austríac i Alfonso Celis completant el podi. Per darrere, en les últimes voltes Nissany superava a Menchaca per la quarta posició final. Mentre que Fittipaldi remuntava fins la sisena posició en superar a Egor Orudzhev (AVF) i Mason.

Pel que fa en el campionat de pilots, Alfonso Celis se’n va de Bèlgica com nou líder del campionat amb 63 punts, 1 més que Fittipaldi. Orudzhev baixa a la tercera posició a 6 punts del mexicà. Més endarrere s’ubica Binder a 15 punts del pilot reserva de Force India.

La propera ronda del campionat es disputarà a Monza, Itàlia el 13 i 14 de Maig.

Resultats:

Pos Driver Team Gap
1 Matevos Isaakyan AVF 21 Laps
2 Rene Binder Lotus 3,009
3 Alfonso Celis Fortec Motorsports 5,715
4 Roy Nissany RP Motorsport 8,55
5 Diego Menchaca Fortec Motorsports 13,064
6 Pietro Fittipaldi Lotus 21,767
7 Egor Orudzhev AVF 27,639
8 Yu Kanamaru RP Motorsport 31,944
9 Nelson Mason Teo Martin Motorsport 33,611
10 Diego Fioravanti RP Motorsport 34,184
11 Konstantin Tereschenko Teo Martin Motorsport 63,502
12 Giuseppe Cipriani Il Barone Rampante 117,838