Jorge Martín ha marcat a la sessió qualificatòria de Moto 3 un 1:46.004 que li ha permès emportar-se la Pole Position i establir un nou rècord al circuit. Segon i tercer han finalitzat Canet i Fenati.

La sessió classificatòria va començar amb un cel assolejat i amb la pista a molt alta temperatura. El Poleman d’Austin, Arón Canet, va ser el primer pilot a establir un temps, tot i que encara estava lluny dels registres competitius Abans d’arribar als 10 minuts de sessió, Romano Fenati liderava i ja havia arribat a l’1:46, per sota dels temps dels lliures.

Amb 23 minuts per al final, els pilots van començar a sortir a pista per segon cop. Jorge Martín va establir llavor un 1:46.004 que el va ubicar líder i va suposar l’establiment d’un nou rècord de la pista. Al mateix temps, Gabriel Rodrigo va protagonitzar la primera caiguda de la sessió. Nicolò Bulega Canet també van superar Fenati i es van posar segon i tercer, respectivament.

A falta de set minuts, l’acció va tornar a la pista i els pilots afrontaven el seu últim intent amb l’objectiu de superar Martín. Abans de poder marcar un temps, Philipp Oettl va caure. Fenati Joan Mir van pujar a la segona i tercera posició. En l’última volta, Canet va ser l’únic pilot capaç de superar el seu temps i va finalitzar segon.

Així, Martín s’emporta la segona Pole de l’any i de la seva trajectòria, superant, a més el rècord de la pista. Canet va ser segon amb el guanyador d’Austin, Fenati, tercer. Mir havia finalitzat quart, però li van cancel·lar la seva millor volta i va caure a la novena plaça. La segona línea, llavors, va passar a estar formada per Bulega, Marcos Ramírez Niccolò Antonelli.

La cursa de Moto 3 serà la primera del diumenge de curses de demà i es disputarà a les 11:00 hora local.