La tercera cursa d’F3 al GP de Pau ens ha deparat una segona victòria per a Maximilian Günther desprès d’un error de Lando Norris mentre liderava. Segona ha estat Callum Ilott amb Ralf Aron tercer.

La cursa va començar i Lando Norris va fer una gran sortida amb un agressiu moviment per conservar la primera posició. Maximilian Günther va conservar la segona plaça amb Callum Ilott tercer. En tan sols una volta, Norris ja tenia més d’un segon sobre la resta. Darrere dels tres primers es trobava Harrison Newey defensant la seva quarta plaça dels atacs de Joel Eriksson.

Amb 10 minuts transcorreguts, Ralf Aron va superar Eriksson per la cinquena plaça. El suëc va sortir del revolt sense tracció i Joey Mawson va intentar, sense èxit, aprofitar la situació per superar Eriksson per l’exterior. Al mateix temps, David Beckmann va tenir un incident i va acabar amb el cotxe al mur. Això va provocar la sortida del Safety Car.

La cursa es va rellançar i Aron va efectuar un avançament espectacular sobre Newey per posar-se quart. Mawson va haver de visitar els boxes per reparar els danys causats quan va intentar superar Eriksson, però finalment va haver d’abandonar.

Norris va recuperar la distància que havia aconseguit abans del cotxe de seguretat. Amb 15 minuts per al final, Kevin Andres Soori va patir un accident. El cotxe estava destrossat, però les assistències van ser ràpides i no va ser necessari neutralitzar la cursa. Nikita Mazepin semblava tenir algun problema i va començar a perdre llocs ràpidament.

Amb vuit minuts restants, Norris, que continuava liderant còmodament, va cometre una errada i va acabar al mur, veient-se obligat a abandonar i cedent el liderat a Günther, amb Ilott segon i Aron tercer.

Günther va poder gestionar la diferència que tenia i, desprès que no hi hagués cap canvi important fins el final, es va endur la segona victòria del cap de setmana i s’apropa als líders del campionat. Segon ha estat un Ilott que no vol quedar-se fora de la lluita amb Aron tercer. Completen el Top 10 Newey, Eriksson, Ferdinand Habsburg, Tadasuke Makino, Pedro Piquet, Jake Dennis Guanyu Zhou.

Amb aquests resultats, la lluita pel títol s’ajusta: Norris Eriksson es troben primer i segon del campionat amb 139 punts cadascun, mentre que Günther és tercer amb 137. Darrere d’ells es troba Ilott amb 109. Aquí finalitza el Gran Premi de Pau, la propera ronda del campionat europeu de Formula 3 serà a l’Hungaroring els dies 17 i 18 de juny.