Joel Eriksson s’ha endut la victòria en la primera cursa de Hockenheim després posar-se en cap al principi i conservar el liderat. Segon ha estat un Norris que va tenir a prop la victòria en els últims girs i assegura matemàticament el títol. Habsburg completa el podi.

La cursa va arrencar i Callum Ilott va fer una sortida perfecta per conservar la primera plaça. Joel Eriksson també va sortir bé i li va prendre la segona plaça a Lando Norris. El suec va anar a per totes i es va posar al capdavant abans d’acabar el primer gir. Norris va atacar Ilott i es van tocar, circumstància que va aprofitar Ferdinand Habsburg per posar-se segon, amb Norris tercer i Ilott quart.

La cursa va avançar amb les posicions capdavanteres bastant estabilitzades. No va ser fins que quedaven 21 minuts que Norris va superar a Habsburg per posar-se segon. Per darrere, Maximilian Günther només havia pogut remuntar fins a la desena plaça.

Arribats els últims 10 minuts, es va veure com diversos pilots tenien petites sortides de pista. Entre ells hi havia Norris o Günther, però la més important la va patir Ilott, que va arribar a la grava i, en tornar a pista, tenia Jehan Daruvala immediatament darrere.

En l’última volta, Norris estava molt a prop d’Eriksson, però no va ser suficient per poder atacar-li. El suec de Motopark es va portar, per tant, la seva setena victòria de l’any i la tercera consecutiva. Norris ha estat segon i Habsburg, que es puja al podi per quarta vegada aquest any, tercer. Completen la zona de punts Ilott, Daruvala, Nikita Mazepin, Pedro Piquet, Ralf Aron, Tadasuke Makino i Günther.

Aquests resultats deixen a Norris com el nou campió europeu de F3. El protegit de McLaren ha guanyat 9 curses i ha estat en el podi en 20 ocasions i es corona en la seva temporada de debut amb dues curses encara per disputar-se.

El nou campió té ja 429 punts. Darrere d’ell, Eriksson té 358 punts i li ha arrabassat la segona posició a un Günther que en té 340. Quart amb 309 està un Ilott que encara podria ser subcampió. La propera cursa, la penúltima de la temporada, es disputarà avui mateix a les 17:15 hora local.