Dan Ticktum es fa amb el millor temps de la primera sessió de classificació del MacauGP. Callum Ilott s’ha fet amb la segona plaça per davant de Mick Schumacher que ha completat el TOP3.

Després d’uns primers entrenaments lliures liderats per Mick Schumacher, la gran ciutat de Macau es vestia de gala per rebre la primera sessió de classificació dels F3 en el seu especial traçat urbà.

Es posava el semàfor en verd i el cronòmetre començava a descomptar els 40 minuts que tenien els pilots de F3 per marcar un crono que els portés a la ‘pole position’ de la carrera clasificactória.

No obstant això, la Q1 no és més que l’avantsala de la Q2 on realment es reparteixen les posicions. Lando Norris va ser el pilot més ràpid el passat any en aquesta sessió. El britànic, pilot de McLaren la propera temporada, va parar el temps en 2:11.570s.

Com era normal, els pilots sortien en tromba per rodar i rodar en un circuit que mereix molt respecte i pràctica. Joel Eriksson era un dels primers a sortir i es quedava amb el millor temps durant els 10 primers minuts.

El suec superava a Calum Illot, Guanyu Zhou i un Dan Ticktum que encara no donava senyals de vida en el traçat xinès. El favorit Mick Schumacher quedava relegat a les últimes posicions i és que l’alemany no trobava cap racó net per fer una bona volta.

El desastre arribava als carrers de Macau quan el monoplaça del local Charles Leong s’anava contra el mur i provocava la bandera vermella en el circuit. Temps que van aprofitar tots els pilots per parlar amb els seus enginyers i millorar l’estratègia per aconseguir la primera plaça que mantenia Eriksson.

Vips es quedava amb la segona posició, seguit de Zhou i Ilott. La lluita de la passada temporada entre Eriksson i Ilott tornava a posar-se interessant amb tots dos pilots molt a prop quant a ritme.

Es netejava la pista i es tornava a rellançar la Q1 per als F3 en el MacauGP. De nou, tots els pilots sortien en tromba per rodar i familiaritzar-se amb el traçat. Després d’unes voltes de tempteig, a falta de 15 minuts per al final, l’acció real tornava a pista de la mà dels pilots capdavanters. Callum Ilott es feia amb el liderat amb el millor tercer sector de la sessió. El britànic parava el crono en 2:11.726 i superava a un Joel Eriksson que no trobava la forma de recuperar el seu lloc.

Dan Ticktum també intentava donar l’assalt a la primera plaça, però el pilot de Motopark es quedava amb un 2:11.807s, 0.081s més lent que Ilott. La lluita pel liderat es prevenia més que interessant amb l’arribada d’un Mick Schumacher que seguia sense clavar els temps.

Marcaven 11 minuts en el cronòmetre quan Ticktum tornava a demostrar el per què és el vigent campió d’aquesta prova. El britànic li treia la primera posició a Ilott amb un gran 2:11:004s.

El cel de Macau es tapava cada vegada més, però no amenaçava la pluja que sí havia d’arribar per a les sessions del divendres.

De nou, bandera vermella en pista. Aquesta vegada, el protagonista era Enaam Ahmed que s’anava contra el mateix mur que Leong. Els pilots tornaven a boxes per canviar gomes i fer l’últim intent del dia. De moment, Ticktum seguia al capdavant, seguit de Ilott i un Mick Schumacher que no ha trobat el nivell en tota la ‘qualy’.

Després de dues aturades en la sessió, els 28 pilots encaminaven el carrer de boxes per sortir i donar una última volta que els donés el temps que buscaven. L’únic que no sortia a rodar era Ticktum que, amb la seva primera posició, era l’únic que veia que no podia millorar els seus temps.

Eriksson i Vips eren els primers a començar la seva volta llançada quan la bandera groga sortia a pista després d’un nou accident, en aquest cas del japonès Toshiki Oyu. La ‘yellow flag’ donava pas a una nova bandera vermella que donava per finalitzada la primera sessió de classificació del cap de setmana.

Daniel Ticktum ressorgia de les seves cendres i es feia amb el millor temps, 2:11.004s. Callum Ilott era segon a +0.132s i Mick Schumacher, tercer a poc menys de mig segon.

Jake Hughes es feia amb la quarta plaça, seguit de Sekiguchi, Sacha Fenestraz, Joel Eriksson, Álex Palou, Habsburg i Tsuboi tancant les 10 primeres posicions.

Molta intensitat i lluita que es podrien posar encara més interessants si en la jornada del divendres, dissabte i diumenge arriba la pluja que tant s’espera.