El Circuito de Navarra enalteix a dos dels líders del campionat, Arón Canet i Carmelo Morales. Alan Techer dóna la sorpresa en erigir-se favorit, en una pista on Moto2 i Superbikes correran dues curses demà diumenge


 

El valencià Arón Canet (Estrella Galicia JT) ha marcat el millor temps a les dues sessions classificatòries de la jornada de dissabte al Circuito de Navarra, després de superar al seu màxim rival, Joan Mir, a la primera tanda i a l’italià Niccolo Bulega a la segona. El jove pilot, que va complir els 16 anys la setmana passada, ha pogut celebrar el seu aniversari amb una nova pole position, la tercera de la present temporada. A la primera línia de graella l’acompanyaran Joan Mir (Leopard-Machado) i el seu company d’equip, Jaume Masia.

La primera sessió matinal ha estat més curta que els 40 minuts previstos, deguts a un tall de subministrament elèctric, que ha fet treure la bandera vermella als comissaris per evitar mals majors. Aquest tall ha afectat a totes les següents qualificacions, ja que fins 90 minuts després no sortien a pista les motos de Superbikes, a les 13:00h.

En aquesta categoria, ha estat Carmelo Morales el dominador absolut de les dues mànigues. Un Carmelito que demà potser matemàticament campió d’Europa per cinquena vegada a la seva trajectòria i que ha aconseguit la quarta pole de la temporada.

Pel seu darrera a només 97 centèsimes, Maximilian Schreib (Boxmotos –BMW) ha aconseguit una sensacional segona posició en la cursa del seu debut a la màxima categoria després de donar el salt des de Moto2. El seu company Adrián Bonastre tancarà la primera línia de graella.

A Moto2, ha estat el francès Alan Techer (Targobank) el pilot més ràpid després de marcar el millors temps de la jornada i sortirà per davant dels homes del Team Pons, Edgar Pons i Luca Marini. L’altre contendent pel títol no ha pogut passar de la segona línia amb el cinquè millor temps.

Per diumenge s’esperen pluges sobre el Circuito de Navarra, tot i que avui ha lluït el sol amb temperatures des fins els 27 graus.

A les 12 del migdia, Superbikes començarà a dilucidar el seu campió i un hora després ho farà Moto2 amb la primera cursa.

El mundial de Moto3 ho farà a les 14:00h, una abans que la segona cursa de Superbikes, en la que el campió es pot coronar de forma matemàtica. Per tancar la jornada de curses, Moto2 correrà a les 16:00h.