Jaume Alguersuari ha anunciat aquesta setmana la seva retirada del món del motor en una conferencia de premsa a Madrid.

El fill del promotor de les World Series by Renault deixa una part important de la seva vida:

Decideixo parar perquè és un moment de canvi. Hi ha alguna cosa dins meu que em diu que és moment d’agafar un camí nou perquè crec que he perdut la passió pels cotxes. He perdut l’amor per aquesta novia que m’ha acompanyat durant aquests anys”, ha comentat.

Amb només 25 anys, meitat dels quals ha dedicat al motor i com tothom en els seus inicis en el karting. El 2005 va passar a debutar en monoplaces tot i seguir amb èxit en el karting. Als monoplaces va aconseguir acabar tercer a la Formula Junior 1600 Italy amb dues victòries, quatre podis i dues pole positions, mentre que va fer una ronda com a convidat a la Fórmula Renault 2.0 Eurocup a Monza.

El 2006 ja va fer el salt definitiu als monoplaces amb el campionat d’hivern de la Formula Renault 2.0 Italia que va guanyar, aconseguint totes les victòries i pole positions. Durant l’any, com molts pilots en aquella època, va combinar la Fórmula Renault 2.0 Eurocup i la Fórmula Renault 2.0 Italy amb l’equip Cram Competition. A la categoria italiana va acabar desè mentre que a la Europea va ser dotzè.

Com a candidat al títol, el català va continuar en ambdues categories l’any 2007 però amb l’equip Epsilon Red Bull Team i com a jove pilot de Red Bull. Cinquè lloc al Eurocup i segon a la Fórmula Renault 2.0 Italy amb un total de 3 victòries, tres pole positions i 7 podis.

El 2008 va ser un any clau on va fer el salt a la Fórmula 3 Britànica on va aconseguir el campionat amb Carlin Motorsport amb 5 victòries, 12 podis i 6 pole positions que el va permetre disputar un test amb l’equip Red Bull de Fórmula 1. Com a pilot de Fórmula 3, va participar a les dues curses més importants d’aquests cotxes, el Masters de Zolder on va acabar vuitè, i el Gran Premi de Macau on va ser desè. També va fer alguna aparició puntual a la Fórmula 3 Espanyola.

El 2009 va continuar a les files de Carlin però a la Fórmula Renault 3.5 Series on els seus bons resultats el van permetre substituir a Sébastien Bourdais a l’equip Toro Rosso de Fórmula 1 on va debutar en el Gran Premi d’Hongria, convertint-se en el pilot més jove en debutar a la Fórmula 1.

El 2010 i 2011 va continuar amb Toro Rosso a la Fórmula 1. En el seu primer any complet va patir una dura temporada on només va puntuar dos cops. El 2011 tot i la irregularitat del cotxe, va assolir bons resultats i un setè lloc a Monza i Corea que serien els millors resultats del català a la Fórmula 1.

L’equip va prescindir d’ell el 2012, any el qual va passar a ser pilot de proves del subministrador de pneumàtic a la Fórmula 1, Pirelli.

Després de 2 anys d’inactivitat va tornar el 2014 a la ADAC GT Masters on va acabar vint-i-novè en el campionat, any en el qual firmava amb l’equip Virgin de Fórmula E per a dues temporades.

En el campionat elèctric, Alguersuari sempre va mostrar bon ritme a inicis d’any, puntuant regularment i gairebé apunt d’aconseguir podis, però a la primavera del 2015 els seus resultats van empitjorar fins al desmai que va patir després de la cursa de Moscou, on se li va suspendre temporalment la llicencia, moment pel qual Alguersuari va decidir deixar de competir, fet que ha anunciat aquesta setmana.

El de Barcelona ara es dedicarà a la seva altre gran passió, la música. L’equip de Fórmula Ràpida desitja bona sort al català en la seva nova etapa en aquest món.