Arón Canet ha sumat 25 punts al renovat traçat d’Albacete. Nicolò Bulega i Albert Arenas han completat el podi del circuit de La Torrecica mentre que Joan Mir, segon classificat de la general, ha patit una caiguda que li ha obligat a retirar-se.


Arón Canet surt més líder del circuit d’Albacete després de guanyar una carrera complicada per la pluja caiguda durant la nit sobre el nou asfalt del circuit d’ Albacete. El pilot del Junior Team Estrella Galícia ha hagut de bregar amb una pista complicada per les abundants taques d’humitat i una temperatura inferior a la dels entrenaments classificatoris. Així, el de Corbera veia com se li escapava Joan Mir que es distanciava en primera posició malgrat l’estat de l’asfalt.

Però passades cinc voltes, el pilot del Machado Leopard Junior Team s’anava al terra sense possibilitat de reincorporar-se a la carrera  retornant a Canet la primera plaça des de la qual havia partit a la graella. No obstant això, Nicolò Bulega pressionava per darrere i reduïa la distància gir a gir respecte a Canet, fins que en la volta número deu finalment l’avançava i aconseguia el liderat de la cursa. Tot i així, poc li va durar la posició a l’Italià ja que escassos girs més tard, en la corba d’entrada a meta, patia un principi de highside que va estar prop de tirar-ho al terra. Aquesta circumstància, la va aprofitar Canet per avançar-ho i imposar el seu ritme fins al final de la carrera sense que Bulega pogués donar-li caça.

En finalitzar la carrera el propi Canet reconeixia que la clau havia estat no voler perseguir a Joan Mir. “He decidit no anar darrere de Mir perquè sabia que cometria alguna errada, ja que la pista estava molt complicada” reconeixia en la roda de premsa. “Ha estat una carrera dificil perquè Nicolò [Bulega] m’estava enxampant a poc a poc, encara que quan m’ha avançant m’he relaxat i al final tot ha sortit bé” afegia en la roda de premsa.

Per la seva banda, Albert Arenas ha tancat el podi amb una tercera posició que iguala el seu millor resultat de la temporada a l’Aragó. Així, el gironí es manté cinquè en la classificació general però redueix la distància amb el quart i es confirma com un dels candidats per rodar en les posicions capdavanteres. “Sabíem que Mir imposaria un ritme molt fort. He intentat que no s’escapés molt, però he tingut un ensurt molt gran i m’han avançat dos pilots. Un d’ells ha caigut i hem intentat mantenir-nos damunt de la moto. Un tercer lloc està bé. Volem més i treballarem per aconseguir-ho” concloïa el pilot del Laglisse Academy.

Ja fora del podi, destacar la cinquena posició d’Aarón Polanco que s’ha quedat a poc més d’una dèsima de creuar la línia de meta quart, mentre que Bo Bendsneyder ha finalitzat sisè i Khairul Pawi setè. La vuitena plaça ha estat para Jaume Masiá seguit molt de prop per Kaito Toba, novè.

Després de la prova d’Albacete la classificació general queda amb Aron Canet més líder, ara amb 131 punts per davant de Joan Mir que manté la segona plaça amb 100 punts. Li segueix en tercera posició Nicolò Bulega, que ha millorat una posició i suma 95 punts mentre que la quarta plaça és  per Khairul Pawi amb 89 punts. La propera cita del Campionat Mundial Junior de Moto3 es disputarà al circuit de Navarra el proper 4 d’octubre.