Tot just tres dies després de la prova oficial de la FIA Formula 3 European Championship a Hongria, els esperançats joves pilots van continuar els seus preparatius per a la temporada 2017 al Red Bull Ring d’Àustria.


Callum Ilott (Prema Powerteam) va marcar el temps de volta més ràpid en creuar la línia en 1m23.304s, seguit pel seu company d’equip Maximilian Günther (Prema Powerteam, 1m23.459s) i el principiant, Lando Norris (Carlin, 1m23.526s ). Guanyu Zhou (Prema Powerteam, 1m23.579s), Jehan Daruvala (Carlin, 1m23.716s) i Joel Eriksson (Motopark, 1m23.728s) van acabar quart, cinquè i sisè respectivament. L’únic austríac a la graella, Ferdinand Habsburg (Carlin, 1m23.763s) va finalitzar setè.

Callum Illot no ha volgut atribuir importància a l’haver estat el pilot més ràpid.

“Ha estat només una prova i no es concedeix cap punt per haver aconseguit la primera posició en el full de temps. A més, vaig tenir sort en la meva volta més ràpida. Vaig trobar un bon rebuf que em va permetre establir aquest temps.”

Després de Günther i Norris, Guanyu Zhou va ser el tercer pilot de Prema entre els cinc primers. Els xinesos estaven contents amb la feina realitzada.

“Vam fer servir un nou conjunt de pneumàtics només a la tarda per així, poder estalviar un altre set per demà. Igual que va succeir a Hongria, hem pogut veure que el nostre ritme és molt bo. Ara hem de seguir treballant d’aquesta manera”.

Després de passar un any a Motopark, Zhou, membre de la Ferrari Driver Academy, va tornar a Prema Powerteam per al qual ja va competir en la Fórmula 4 italiana.

“Cada equip té un enfocament lleugerament diferent i m’agrada el de Prema. A més, em sento molt còmode aquí. D’alguna manera és com tornar a casa.”

Com a segon novell més ràpid tenim a, Jehan Daruvala que va aconseguir la cinquena posició en el full de temps, per davant de Joel Eriksson i Ferdinand Habsburg. L’austríac com Daruvala a punt de disputar la seva primera temporada a la FIA Formula 3 European Championship va prendre un punt de vista autocrític respecte al seu rendiment.

“Al matí les coses no van sortir molt bé. Quan fa més fred sempre tinc dificultats amb la meva condició física i amb trobar el meu ritme de pilotatge. Quan l’ambient és més càlid ho faig molt millor. Per tant, estic més feliç amb els meus èxits aconseguits de la tarda que amb els de la sessió del matí. A més, encara he d’aprendre a fer un millor ús dels pneumàtics usats. Però en conjunt estic bastant feliç i optimista de que també seré capaç de treballar amb èxit en els meus punts febles. A més, el fet que l’alineació dels pilots de Carlin estigui ben equilibrada, i cada pilot tingui diferents punts forts, certament també és útil. I Jake Dennis amb totes les seves experiències és una gran ajuda per als recentment arribats”.

El novell Marino Sato (Motopark, 1m23.767s) estava feliç d’haver acabat vuitè, per davant de Harrison Newey (Van Amersfoort Racing, 1m23.773s) i de l’experimentat pilot de F3 Jake Dennis (Carlin, 1m23.810s). Mirant el full de temps demostra que les carreres aquest any estaran un cop més extremadament competitives ja que la diferència entre els primers 17 és menys d’un segon. Ralf Aron (Hitech Grand Prix, 1m24.270s) en la posició 17 va ser només 0.966 segons més lent que el més ràpid, Callum Ilott.