René Binder (Lotus), qui sortia en tercera posició, aconsegueix la victòria amb l’ajuda d’un cotxe de seguretat i seguint una estratègia ideal formulada per part del seu equip. L’acompanyen al podi Roy Nissany (RP Motorsport) i Yu Kanamaru (RP Motorsport).


No pot haver un començament més accidentat. En primer lloc, el cotxe de Diego Menchaca (Fortec Motorsports) es calava durant la volta de formació, i més tard Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) aixecava els braços durant la formació de la graella, des del seu quart calaix. Tenia problemes mecànics.

Un cop els semàfors s’han apagat, el poleman Pietro Fittipaldi (Lotus) patia una mala sortida perdent dues posicions, per després veure com a la Variante della Roggia Konstantin Tereschenko (Teo Martín Motorsport) s’arrencava les enganxines amb una fantàstica sortida des de la novena posició. Mentrestant, Nissany era el líder de la cursa. En aquesta primera volta també s’hi observa a Alfonso Celis Jr. (Fortec Motorsports) saltant-se la segona variante sense seguir la trajectòria fixada a l’escapatòria.

Posteriorment Fittipaldi trobava l’oportunitat per avançar Tereschenko abans de la Parabolica, iniciant la persecució a Binder. Menchaca es veia obligat a abandonar degut a la fallada mecànica que li impedia sortir de la graella i s’iniciava una lluita entre els dos monoplaces de Teo Martin Motorsport per la quarta posició. A aquesta batalla s’hi unien Kanamaru i Celis Jr., però es veia interrompuda per la sobtada sortida del cotxe de seguretat.

Davino Fiorivanti (RP Motorsport) s’havia sortit a la segona Lesmo, tot impactant contra les proteccions i provocant la pausa de la competició. Durant aquest període de Safety Car de dues voltes, Binder aprofitava per fer el seu pit-stop obligatori. També s’hi preparaven els mecànics d’AVF per rebre Egor Orudzhev i poder així substituir el seu danyat aleró davanter, tot i que finalment es veuria obligat a abandonar per haver trobat danys a la direcció de la roda dreta del seu monoplaça.

Quan la competició es reprenia Nissany es trobava al liderat davant Fittipaldi i Kanamaru, amb totes les distàncies compactades i amb tan sols nou cotxes en pista.

Voltes després tenim una virolla de Celis Jr. A la Variante Ascari, que també es tradueix en un abandonament per no poder reprendre la marxa de nou. En aquell moment entraven NIssany, Fittipaldi i Tereschenko a box. Per la senyal internacional s’hi observava una situació perillosa, veient com els comissaris empenyien el cotxe de Celis fora de pista amb una zona senyalitzada únicament amb dobles banderes grogues. Tot seguit, Nelson Mason (Teo Martin Motorsport) entrava a box i es desencadenava la batalla entre Nissany i Fittipaldi mentre que Kanamaru entrava a fer el seu canvi de rodes. Isaakyan feia parada també i Binder passava al liderat a falta de deu minuts pel final, amb Nissany i Kanamaru darrere.

Quan mancaven tres minuts, la situació s’havia estabilitzat; Binder liderava amb un avantatge abismal sobre Nissany, que marcava voltes ràpides consecutives, i Kanamaru i Fittipaldi ben a prop però sense cap moviment rellevant fins la bandera a quadres.

Isaakyan i Tereschenko protagonitzaven la lluita pel final, fins que ambdós se sortien a la Variante della Roggia, rebent Tereschenko una penalització de cinc segons per prendre avantatge. Cipriani (Il Barone Rampante) també rebia una penalització, però d’un minut, per fer la seva aturada fora de la finestra establerta.

La propera cita serà els dies 27 i 28 de maig a terres espanyoles, al Circuit de Jerez de la Frontera.