René Binder (Lotus) ha estat l’home avui en el Red Bull Ring. La Formula V8 visita el traçat austríac en la sisena cita del campionat. El pilot local ha dominat les dues sessions establint la millor volta a la tanda vespertina (1’16″954). Louis Deletraz (Fortec Motorsports) quart, va ser el millor rookie.


A causa de la seva participació en la GP2 Sèries el passat mes de juliol i tal com estableix l’article 17.3 del reglament esportiu, René Binder va ser obligat a esperar 10 minuts abans de sortir a pista. El pilot també va haver de capejar amb una sortida a la segona tanda, que va provocar la sortida de la bandera vermella, a un minut del final.

La qualificació de demà, que arrenca a les 9:40 AM, s’anuncia molt renyida. El líder de la disciplina, Tom Dillmann (AVF) va acabar a només 0.043 segons del capdavant, però està determinat a marcar el màxim de punts per estendre el seu avantatge.

El dominador de Silverstone, Roy Nissany (Lotus), va acabar tercer mentre que Louis Deletraz, un dels pilots més ràpids durant tota la sessió, va ser privat de la seva millor volta per haver millorat amb bandera groga. Va haver de acontentar-se amb la quarta plaça. El top cinc el va tancar el pilot francès, Aurélien Panis (Arden Motorsport), un dels líders de la tanda fins als últims deu minuts.

En la sessió matinal, René Binder va dominar la tanda per davant de Egor Orudzhev (Arden Motorsport) i Louis Deletraz. El dia va estar marcat pel retorn de Marc Bonanomi als comandaments d’un Fórmula Renault 3.5. L’italià, que és pilot oficial d’Audi en prototips i en diverses competicions de GT, ocupa el segon monoplaça de RP Motorsport al costat del brasiler Vitor Baptista.

René Binder (Lotus)
“Avui hem arrencat molt bé amb la P1 en les dues sessions de l’entrenament col·lectiu. Bàsicament hem partit de la base del cotxe que teníem en l’anterior cita i m’he sentit a gust de seguida. A la tarda vaig patir una sortida de pista amb pneumàtics nous, buscant el límit”.

Louis Deletraz (Fortec Motorsports)
“El dia ha anat bastant bé. Hem anat ràpids des de la primera volta i el ritme del cotxe era molt consistent. A la tarda la sessió ha estat més ajustada però estem contents, ha estat un quart lloc molt proper al líder tot i que vaig millorar amb bandera groga i de la bandera vermella a posteriori. No era unes circumstàncies òptimes”.

Marc Bonanomi (RP Motorsports)
“El cotxe és molt exigent. He intentat prémer amb pneumàtics nous i he comès un parell d’errors. He après molt sobre com utilitzar el downforce i els frens perquè és molt diferent al que estic acostumat. Demà tot anirà millor i crec que les condicions del temps seran similars”.

Bob Vavrik, Lotus Team Manager
“És genial tornar a la pista després de les vacances i veure que encara som molt competitius. Crec que hem fet una bona feina portant a tots dos cotxes al top. El clima serà clau perquè hem vist que amb temperatures elevades treballem molt bé. Ara toca enfocar les qualificacions i les carreres”.

FormulaV8.com