Barnicoat s’emporta la primera victòria en la tercera cursa d’Hungaroring. Una carrera en condicions humides on els britànics no van fer cap error per guanyar avui. Eriksson i Stroll completen el podi.

Carrera difícil la que es presenta avui per als pilots de Fórmula 3. Encara no havien disputat cap carrera sota condicions de pluja aquest any, i encara menys a Hungaroring. I a més en una pista amb nou asfalt que dificulta el drenatge de l’aigua. Amb tot això direcció de carrera va decidir començar la carrera sota el safety car.

El cotxe de seguretat es va quedar a la pista durant dues voltes i després va començar l’acció. No per Ralf Aron (Prema Powerteam) i Ryan Tveter (Carlin) que no van poder ni començar la carrera d’avui.

Maximilian Günther (Prema Powerteam) va mantenir el liderat de la cursa davant de Sergio Sette Camara (Motopark), George Russell (Hitech GP) i Guanyu Zhou (Motopark) que immediatament va estar superat per Ben Barnicoat (Hitech GP).

Els britànics van guanyar una altra posició quan, el jove pilot de Red Bull, Sette Camara es va sortir en l’últim revolt i va caure a la setena posició. Mentrestant, el seu company d’equip en Motopark, Joel Eriksson va aconseguir avançar a Zhou per la quarta posició.

Günther conduïa sota una gran pressió de Russell. El pilot de Hitech GP va tenir l’espai per avançar a Günther, però va fer una virolla, i es va xocar amb Günther que immediatament es va estavellar contra la paret, i com Russell va trencar la suspensió davantera esquerra, els dos pilots van haver d’abandonar la cursa.

El cotxe de seguretat va sortir a la pista durant 7 minuts perquè els comissaris poguessin netejar la pista. Gràcies a l’accident, Ben Barnicoat va prendre el liderat de la cursa davant de Joel Eriksson i Guanyu Zhou. Lance Stroll (Prema Powerteam) estava en la quarta posició per davant de Callum Ilott (Van Amersfoort Racing).

Quan la bandera verda va tornar, Ilott va ser el protagonista de l’acció. Va caure fins a la sisena posició en el quin va mantenir una batalla amb el seu company d’equip Pedro Piquet per la sisena posició.

Mentrestant, el jove pilot de Williams F1, Lance Stroll va superar al jove pilot de Ferrari, Guanyu Zhou per l’últim esglaó del podi.

Després de no cometre errors i una ratxa de mala sort en les carreres anteriors, Ben Barnicoat va creuar la línia de meta per guanyar la seva primera carrera a la Fórmula 3, també la primera victòria per Hitech GP. Joel Eriksson i Lance Stroll van completar el podi.

Tot i la retirada, Maximilian Günther és el líder del campionat amb 70 punts, 4 més que Lance Stroll. En tercer lloc en la classificació de pilots està Joel Eriksson, que està a 12 punts de l’alemany. Barnicoat amb la victòria d’avui escala fins a la setena posició en la classificació general, a 30 punts per darrere de Günther.

Resultats: 1 Barnicoat 2 Eriksson 3 Stroll 4 Zhou 5 Sette Camara 6 Ilott 7 Piquet 8 Kari 9 Cassidy 10 Newey