El pilot britànic venç en solitari a Jerez amb Folger i Rins completant el podi.


El Gran Premi Red Bull d’Espanya de Moto2 s’ha disputat aquest matí al Circuit de Jerez amb victòria de Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2), que precedia en línia de meta a Jonas Folger (Dynavolt Intact GP) i a Àlex Rins (Páginas Amarillas HP 40).

Franco Morbidelli (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS), l’actual campió del món de Moto2 Johann Zarco (All Motorsport) i Thomas Luthi (Garatge Plus Interwetten) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Àsia), Dominique Aegerter (CarXpert Interwetten), Luis Salom (Stop and Go Racing Team) i Xavier Simeon (QMMF Racing Team).

A la sortida era Folger qui es feia amb la primera plaça, seguit de Lowes, Simone Corsi (Speed ??Up), Morbidelli i Rins, alhora que es produïa la caiguda conjunta de Ratthapark Wilairot (Idemitsu Honda Team Àsia) i Xavi Vierge (Tech 3 Racing) al revolt 6. Tots dos eren traslladats al centre mèdic del circuit per a ser examinats.

A continuació arribaria la caiguda de Corsi al revolt 2, així com la d’Álex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS). Després d’un error en la frenada del revolt 6, Folger perdia el cap de cursa en favor de Lowes. Rins marcava llavors la volta ràpida, amb 1’49.979.

El primer grup de cursa es componia amb el líder Lowes, seguit Folger, Rins i Morbidelli; estant aquest ja a més de dos segons del següent grup encapçalat per Marcel Schrotter (AGR Team) amb Baldassarri, Oliveira i Luthi en el seu deixant. A continuació, Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP), Luca Marini (Forward Team) i Danny Kent (Leopard Racing) eren els següents a caure.

Cobertes vuit de les 26 voltes, Lowes continuava liderant la carrera amb Folger tres dècimes darrere i Rins a gairebé un segon. No obstant això, Folger es trobava a nou sobre de Lowes. Just un moment abans, Axel Pons (AGR Team) era el següent en patir una caiguda. A gairebé dos segons del trio de cap rodava Morbidelli a la quarta plaça. Schrotter era el següent en caure.

Quan s’havia superat l’equador de la cursa, Lowes i Folger rodaven primer i segon en un mocador. Rins era tercer a més d’un segon d’ells, alhora que Baldassarri i Morbidelli es mesuraven per la quarta plaça.

A sis voltes del final Oliveira quedava fora per caiguda en el revolt quatre. Mentrestant, Lowes s’havia enlairat definitivament de Folger, i aquest al seu torn havia deixat a Rins enrere a més de dos segons. La victòria semblava inapel·lablement en mans del britànic. Mentrestant, Zarco rodava sisè en duel amb Luthi.

En l’última volta Lowes seguia exhibint un pilotatge salvatge camí a la victòria, amb Folger i Rins ben distanciats. Baldassarri queia llavors al revolt 6. Lowes acabaria vencent amb comoditat, completant el podi Folger i Rins.

En la classificació provisional del campionat Lowes continua líder amb 72 punts, seguit de Rins amb 62.

La propera ronda del Campionat del Món de Moto2 es disputarà el 8 de maig de 2016 a el Gran Premi Monster Energy de França, traçat de Le Mans.