L’italià Andrea Filaferro ha estat el vencedor de la primera copa internacional de kàrting de la temporada 2019, les WSK Champions Cup a la categoria Mini, que s’han disputat al Adria Karting Raceway, Itàlia. Filaferro s’ha endut la victòria a la categoria Mini tot i no ser un dels preferits.

Maksim Orlov (Parolin Poland) va iniciar el divendres amb la pole position per només 18 mil·lèsimes respecte Rashid Al Dhaheri (Parolin Racing Kart) i Josh Irfan (Baby Race Driver Academy). Amb els tres essent els qui iniciarien en primera posició en les eliminatòries, juntament amb Douwe Dedecker (Parolin Racing Kart), Dimitry Matveev (Energy Corse) i Francesco Amendola (Birel ART Racing).

Durant les eliminatòries, el britànic Josh Irfan va mostrar-se imparable aconseguint vèncer en totes elles i classificant-se en primera posició per la pre-final A. Mentre que en pole position per la pre-final B es situava el jamaicà, Alex Powell (Energy Corse), preferit juntament amb Josh Irfan a la victòria, i més tenint en compte el seu darrer triomf a les WSK Final Cup.

A la pre-final A, domini total de Josh Irfan seguit d’un sorprenent Francesco Marenghi i el rus Dimitry Matveev. Mentrestant, a la pre-final B, Maksim Orlov guanyava la pre-final després de avançar cinc posicions. El seguia un també sorprenent Andrea Filaferro (Newman Motorsport) i Alex Powell. Destacava la remuntada del espanyol Aaron Garcia (DPK Racing) que escalava fins la tretzena posició, una remuntada de 10 posicions per accedir a la final.

Una de les novetats més destacades de la nova temporada de les WSK és la incorporació de la Final B, on els pilots que no s’han pogut classificar per la Final competeixen entre ells en una cursa a la mateixa distància d’una eliminatòria, amb entrega de trofeus inclosa però, que no compta puntuació per al campionat.

El francès Edgar Anpilogov (Parolin Poland) ha vençut la cursa en certa facilitat tot i haver estat avançat per German Foteev (Energy Corse) a falta de dues voltes. German Fotveev finalment finalitzaria tercer, just per darrere de Matteo de Palo (AV Racing).

Una Final B, que va deixar pas a la Final definitiva. Andrea Filaferro va sorprendre a tothom obtenint la primera posició i liderant el grup durant les primeres voltes. Josh Irfan va intentar evitar el bon ritme de Andrea Filaferro, prenent el liderat a la volta tres. Però Andrea Filaferro recuperaria la posició capdavantera a la volta 5 per liderar la cursa fins la bandera de quadres.

Al darrere Josh Irfan que havia dominat tot el cap de setmana, abandonaria a falta d’una volta deixant la lluita pel podi en mans de Francesco Marenghi, Maksim Orlov, Dimirty Matveev i Rashid Al Dhaeri.

El podi semblava decidit per Francesco Marenghi amb la segona posició i la tercera per Maksim Orlov en la tercera, però el pilot rus va patir una averia mecànica a la recta principal que el va fer baixar fins la vuitena posició final, deixant l’últim esglaó del podi al pilot de la unió dels Emirats àrabs, Rashid Al Dhaeri que aconsegueix podi en la seva primera cursa després de deixar l’equip Tony Kart.

El 3 de Febrer els pilots tornaran a disputar una nova Final internacional per a la categoria Mini amb la primera ronda de les WSK Super Masters Series.