El pilot ucraïnès Oleksandr Bondarev ha vençut el passat cap de setmana la cursa final de les WSK Súper Màster Sèries disputades al icònic Kartodrom de La Conca, i ha dedicat la seva victòria i proeses a pista a Ucraïna i l’exèrcit Ucraïnès.

El món del esport ha sortit ben afectat de l’invasó de Rússia sobre Ucraïna. Aquest cap de setmana en l’escena del kàrting internacional, a la prestigiosa WSK Súper Màster Sèries, campionat per on han passat pràcticament tots els pilots de Fórmula 1, ja s’han vist les primeres afectacions d’aquest conflicte entre els pilots de la categoria base de les quatre rodes.

Per començar, tots els pilots russos has participat sense la seva bandera, i han estat obligats a tapar la bandera de les seves granotes de cursa i dels seus propis karts. També més d’un pilot ha decidit no participar, o simplement no ha pogut a causa de les sancions econòmiques i la devaluació de la moneda russa.

Pel que fa a l’activitat de pista, el cap de setmana l’ha protagonitzat, precisament, un ucraïnès. Oleksandr Bondarev aconseguia dominar durant la jornada del diumenge a la categoria júnior (OK-Júnior). El pilot que forma part de l’equip Ricky Flynn Motorsports, que es guany competeixen amb el nou xassís de Lando Norris, LNKart, s’ha mostrat reivindicatiu en la celebració de la victòria, mostrant la bandera ucraïnesa durant aquest procediment i llançant un missatge a la seva nació i als seu exèrcit:

I és que de nou, el món de l’esport, i en especial del kàrting, ha donat una lliçó de moral als seus líders polítics.

Oleksandr Bondarev: un campió en potència

A la resta de categories, victòria a OK-Sènior, pel professional Joe Turney, seguit del campió del món júnior, Kean Nakamura-Berta, i el protegit de Lando Norris, Freddie Slater. A Míni, l’espanyol Christian Costoya ha tornat a fer-se amb un podi amb el seu xassís Parolin.

Pel que fa als pilots dels pasïsos catalans, destaca l’arribada a la final del balear Lucas Fluxà. La seva germana, Luna Fluxà, flamant nou pilot de Mercedes, no va poder entrar a la final després de diversos abandonaments durant la jornada de dissabte.

El kàrting internacional no s’atura i de nou té cita aquesta setmana amb la ronda final de les WSK Súper Màster Sèries, al clàssic circuit de Sarno, als peus del Vesuvi.

Qui és Oleksander Bondarev, el pilot ucraïnès que es postula com a la referencia aquesta temporada al karting internacional