El pilot de només 11 anys Alex Powell va dominar la primera ronda de les WSK Final Cup 2018 al South Garda Karting (Lonato, Brescia, Itàlia). Brando Badoer, el seu màxim rival en la categoria, es va haver de conformar amb el segon lloc, amb Coskun Irfan completant el podi.

Amb Martinius Stenshorne i Andrea Kimi Antonelli passant de Mini a OK-Junior, el cap de setmana en la categoria Mini apuntava com a favorits a Brando Badoer (Parolin Racing Kart), Ean Eyckmans (Baby Race Driver Academy) i Alex Powell (Energy Corse SRL).

Ja en la classificació va ser Brando Badoer, fill de l’expilot de Fórmula 1 Luca Badoer, qui va fer el temps més ràpid amb una volta de 53.522 segons. A més, l’italià va estar fantàstic en les mànegues classificatòries, perdent-ne només una amb el jamaicà Alex Powell que va guanyar totes les que va fer.

Unes eliminatòries que van servir a Coskun Irfan (Baby Race Driver Academy) a remuntar de la posició 17 a la tercera. També li va servir per remuntar a Joel Bergstrom (Formula K Junior Team) de la posició 10 a la quarta.

Amb el diumenge les pre-finals van arribar i Alex Powell va ser invencible en la pre-final A en què es va imposar als Baby Race de Coskun Irfan i Ean Eycmans. A la pre-final B domini de Brando Badoer amb Julius Dinesen (AV Racing) en segon lloc gràcies a la seva excel·lent sortida. D’aquesta pre-final va destacar la gran remuntada de Jonathan Weywadt (JW Koncept) i la de l’espanyol Bruno del Pi (Team Driver Racing Kart) que amb el tretzè lloc es va classificar per a la final.

A la Final, el duel Powell contra Badoer va acabar amb la victòria del jamaicà per més d’1 segon de diferència, ja que Powell va aprofitar la mala sortida de Badoer -qui va ser superat per Irfan– per obrir forat entre ambdós. Badoer, en canvi, va haver d’espavilar-se per superar Irfan, i quan ho va fer, la distància amb el líder va ser ja insalvable.

Gràcies a unes excel·lents eliminatòries i al seu domini en la pre-final i la final, Alex Powell surt de Lonato del Garda amb el liderat a la categoria Mini amb la màxima puntuació possible en un cap de setmana, 90 punts. El segueix Brando Badoer a 21 punts. Més enrere es troben Coskun Irfan a 42 punts i Julius Dinesen a 59 punts.

La propera ronda del campionat es celebrarà a Castelleto di Branduzzo (Pavia) del 8 al 11 de novembre.