Després d’haver analitzat la pre-temporada de la Fórmula 1 2013, ara és moment de seguir amb la segona part del resum de la temporada 2013 de Fórmula 1 per Arnau Viñals.

La temporada va començar amb la victòria, inesperada, de Kimi Räikkönen a Austràlia, gràcies a la bona gestió dels pneumàtics. Alonso i Vettel que havia aconseguit la pole position, completaven el podi.

Malàisia, ja ens va regalar polèmica amb el famós, Multi 21 que diu que si després del última aturada a boxes, un pilot de Red Bull està per davant d’un altre, el del darrere no l’avançarà. I Sebastian Vettel va fer tot el contrari, no va deixar guanyar a Mark Webber la que hagués pogut estar la seva última victòria a la Fórmula 1.

A la Xina però, canvi de panorama, Vettel només aconseguia classificar-se novè i acabar la cursa quart amb la victòria de Fernando Alonso, respecte Raikkonen i Hamilton que tenia la pole.

La imatge del podi que vam tenir durant el Gran Premi de Bahrain 2012, ha estat la mateixa que hem tingut aquest any, Vettel-Raikkonen-Grosjean, en un gran premi on Fernando Alonso, va haver de fer una aturada extra a boxes degut a que el seu DRS s’havia quedat obert i no es tancava.

Però la cursa següent era al Circuit, antigament anomenat, Circuit de Catalunya on l’espanyol corria a casa, i va poder regalar a l’afició la seva segona i última victòria del 2013.

I arribàvem al Gran Premi amb més glamour del any, el Gran Premi de Mònaco on un habitant seu va esdevenir el guanyador de la cursa, Nico Rosberg, tal i com va fer el seu pare anteriorment. Però el Gran Premi anava més enllà d’aquí. Es va descobrir que Pirelli va feu un test després de la cursa de Barcelona amb Mercedes per provar els pneumàtics del 2013. Fins aquí res de dolent però el fet és que ho van fer amb monoplaces d’aquest any, fet que és quelcom prohibit al reglament de Fórmula 1. Els equips van embogir, sobretot Red Bull que demanava canvis, uns canvis que es van començar a provar en el…

…Gran Premi del Canadà durant els lliures de divendres. Però tot i les reclamacions de Red Bull, l’equip austríac es va fer fàcilment amb la tercera victòria del any, de la mà de Sebastian Vettel.

Però la clau de la victòria de Red Bull aquest any va arribar en el Gran Premi del Regne Unit, que va ser negatiu per a Vettel que va abandonar per problemes en el canvi de marxes, però els altres pilots ens va deixar, molts, molts avançaments al límit, amb grans remuntades, com la de Webber i Alonso per acabar segon i tercer respectivament després de fer més de 6 avançaments en les últimes 10 voltes. Però molts pilots van tenir punxades de pneumàtics, i va ser una situació perillosa que va fer canviar el compost dels Pirelli i tornar al que hi havia el 2012, any en que Red Bull va guanyar.

Vettel ampliaria la distància guanyant per primer cop el seu gran premi local i trencant la mala sort del Juliol, més pel qual l’alemany mai havia guanyat. Ara bé, cal llegir una altre cursa abans de que Bianchi es retirés i provoqués un cotxe de seguretat insuficient. Dic una altre lectura perquè Romain Grosjean va ser l’únic que va posar les coses difícils al alemany.

L’aturada abans de vacances va acabar amb la primera i única victòria de Hamilton amb Mercedes. Un equip Mercedes, que veia que Ross Brawn anunciava que deixava l’equip a finals d’any.

No sabem que va passar d’extra durant les vacances, només sabem el que va passar després, en el gran premi de: Bèlgica, Itàlia, Singapur, Corea, Japó, Índia, Abu Dhabi, Estats Units i Brasil, on la Fórmula 1 va esdevenir només Vettel. Amb 9 victòries consecutives (Nou rècord), fent un total de 13 en un any (nou rècord) i aconseguint el quart mundial a l’Índia, pagant una multa per la seva celebració fent uns, vulgarment anomenats, “donuts”.

Ferrari mai va saber capgirar la situació després de l’estiu. Però tampoc ho va saber fer ni Lotus ni Mercedes. A Lotus, que havia pagat encara a Raikkonen, veien com el finalndés no es presentava a les dues últimes curses amb l’excusa d’una operació a l’esquena i l’equip en vers de co·locar al seu tercer pilot, Davide Valsecchi, van optar per Heikki Kovalainen, que no va demostrar gaire bon pilotatge.

Aquesta va ser/ha estat la temporada 2013 de Fórmula 1, una temporada potser avorrida si, però com sempre interessant, en que FormulaRapida.net us ha cobert perfectament de tota l’ informació necessària per seguir el campionat.

Ara només cal dir-vos que us descarregueu la nostre aplicació per els mòbils o tauletes, descarregant la APP de Mostrarium i fent una foto al codi QR que hi ha a la web, per seguir el motor des de la teva butxaca, siguis on siguis.