Sauber justifica aquest retard al canvi de dates que es va fer a finals del 2015, en què es van avançar les dues mànegues de test a Barcelona. A causa d’això, l’equip suís haurà de portar un C34 adaptat a la normativa de 2016 per tal de poder aprofitar aquests primers quatre dies.


Mentre aquests dies es comencen a conèixer quan es presentaran els nous monoplaces d’aquesta nova temporada 2016, aquest cop hem de parlar de quan no es presentarà un dels cotxes que formarà la propera graella de la Fórmula 1. Es tracta de l’escuderia Sauber, un dels equips més modestos d’aquests últims anys, que sembla haver vist compromès el desenvolupament del seu nou monoplaça, i ha anunciat que no podrà acabar el C35 a temps per a la primera setmana de tests de pretemporada a Barcelona.

Des de Hinwil apunten que aquest retard es deu a l’últim canvi de dates que es va produir a finals del 2015, on es va tornar a col·locar el GP d’Austràlia a meitat de març, el que comportava a avançar una setmana les dues tandes de test a Montmeló. Aquest fet ha descol·locat completament a l’equip Sauber, que tenia previst un calendari que començava oficialment a l’abril i la pretemporada al març. Els esforços des de Suïssa són justos i al límit, pel que no han pogut avançar el treball.

Amb aquesta situació que els desfavoreix amb la resta de cotxes de la graella té la seva part positiva, i és que podran córrer la primera setmana de test a Barcelona amb el C34 de l’any passat adaptat a la normativa d’aquest 2016. D’aquesta manera, tant Felipe Nasr com Marcus Ericsson podran aprofitar els quatre dies de test del 22 al 25 de febrer, per portar noves dades a l’equip per evolucionar el nou monoplaça res més posar-lo en pista.

L’equip, però, afirma que si podran portar el nou monoplaça de cara a la segona setmana de test, que se celebrarà del 1 al 4 de març al mateix circuit de Barcelona-Catalunya. Allà, doncs, estrenaran el xassís sencer del C35 per posar-lo a punt de cara al GP d’Austràlia del dia 20 de març. Tot i això, per als aficionats curiosos i impacients per veure els colors de tots els cotxes de l’any que ve, Sauber també ha afirmat que posaran la nova decoració de l’equip a l’antic C34 que es farà servir la primera setmana.

Veurem, doncs, quin rendiment pot oferir Sauber amb aquests retards d’última hora, que li compliquen encara més les coses per arribar a la zona mitjana de la graella. A més, tant Manor com Haas, els seus rivals més pròxims a priori, ja han fet oficial que han passat els crash test del nou cotxe i se’ls espera a Montmeló, de manera que els suïssos podrien partir en desavantatge a la primera cursa de l’any si no es posen les piles a la segona setmana de test.