El campió del món de F1 i actual directiu de l’equip Mercedes-AMG, Niki Lauda, ​​ha criticat la decisió de Liberty Media d’eliminar les ‘grid girls’ i demana als propietaris del campionat que reconsiderin la seva decisió.


Fa dos dies, Liberty Media, els nous propietaris de la Fórmula 1, van prendre la sorprenent decisió d’eliminar les ‘grid girls’ de la categoria, en considerar el seu ‘ús’ un concepte tradicional que ja no té cabuda en la nova imatge de marca que vol donar l’esport.

Ha estat una decisió que ha causat polèmica al pàdoc i divisió d’opinions entre pilots, aficionats, periodistes, i tot tipus de gent vinculada a l’esport. Des dels que aplaudeixen la decisió perquè consideren retrògrad el concepte de les ‘grid girls’, fins els que la critiquen per impedir que aquestes dones duguin a terme una professió que exerceixen lliurement.

L’últim a pronunciar-s’hi ha estat l’austríac Niki Lauda, ​​tricampió de Formula 1 i directiu de l’escuderia Mercedes, que s’ha mostrat molt crític amb la decisió, i espera que els dirigents de la categoria es plantegin la seva reversió.

“És una decisió contra les dones,” opina Lauda. “Aquests homes han pres la seva decisió passant per sobre de l’opinió de les dones. Això no li fa cap favor a la F1 ni a les dones. Com poden ser tan estúpids? Estan bojos?”

“Espero que hi hagi alguna manera de revertir la decisió,” afegeix l’austríac. “No em faria res veure ‘grid boys’ al costat de ‘grid girls’. Per què no? Les ‘grid girls’ han estat sempre part de la F1, i haurien de seguir sent-ho.”

“Les dones estan ascendint, i ho estan fent molt bé, tot va en la direcció correcta. Però una cosa no exclou l’altra. No vull retenir les dones, vull animar-les. Si segueixen per aquest camí, no quedaran animadores a Amèrica.”