Les obres realitzades al ‘Circuit de Barcelona-Catalunya’ amb l’objectiu de millorar la seguretat estan pràcticament concloses i els màxims dirigents dels organismes reguladors dels mundials de Formula 1 i Motociclisme, la FIA i la FIM, han donat el seu vistiplau al “nou” circuit.


Després de la mort de Luis Salom el 2016 al revolt 12 del ‘Circuit de Barcelona-Catalunya’, les preocupacions sobre la seguretat en aquesta zona del circuit van provocar molta polèmica. El 2016, es va acabar el Gran Premi utilitzant el traçat de F1 després de l’accident fatal del mallorquí.

L’any següent, s’havien realitzat obres perquè hi hagués una nova xicana, situada uns metres abans que la de la F1. No obstant això, el canvi d’un asfalt a un altre que es produïa en aquest punt va provocar algun accident i noves preocupacions entre els pilots.

Finalment, la solució passaria per una remodelació total de la zona, en la qual s’allunyessin les grades per poder ampliar l’escapatòria, que serà tota de grava; permetent així tornar al traçat original, sense xicanes. Els pilots de MotoGP van reclamar, a més de la reforma, un reasfaltat de tot el traçat, ja que hi va haver molts problemes amb els pneumàtics Michelin de MotoGP en l’últim GP de Catalunya, celebrat entre el 9 i el 11 de juny del passat any 2017.

Finalment, el circuit va haver d’afrontar una sèrie de reformes que permetessin complir el que exigia ​​la Comissió de Seguretat de MotoGP sense perjudicar la Fórmula 1. Avui, a falta de perfilar algun detall, les obres estan pràcticament acabades i el circuit ha estat visitat per Charlie Whiting, director de cursa de la F1; i Franco Uncini, responsable de seguretat de la FIM. Tots dos han valorat positivament la feina feta i han donat el vistiplau que permetrà a circuit, aparentment, seguir albergant proves de les màximes categories, tant de dos com de quatre rodes, sense cap problema.

Després de les setmanes d’inactivitat en pista a causa de les obres, s’espera que el circuit torni a obrir dissabte que ve. La F1 rodarà per primera vegada en el nou Montmeló a finals de mes, durant els tests oficials de pretemporada, sent el GP el 13 de maig; mentre que MotoGP celebrarà tests a finals de maig i el GP el 17 de juny.