Jean Todt, president de la FIA, ha estat aquesta setmana a Sud-amèrica, concretament a Uruguai i a l’Argentina. És al país de Juan Manuel Fangio on el dirigent va concedir un seguit d’entrevistes, una d’elles a Carburando.com. Todt va parlar de la situació actual de la F1, però també sobre expandir fronteres i tornar a córrer a Argentina.

El president de la federació internacional comentava que li encantaria tornar a l’Argentina, però que el seu paper no és la de negociar amb un país. Per a això, primer ha d’haver una proposta factible i després es parlaria: “Durant molts anys, l’Argentina va rebre la Fórmula 1. Desafortunadament, per problemes econòmics va deixar de fer-ho. La funció de la FIA no és la de negociar amb països o ciutats, sinó la de regular i homologar circuits. Una cosa queda clara, com a president estaria molt content de veure de nou un GP de F1 a l’Argentina”.

“Argentina és un país que estima l’automobilisme, aquí hi ha carreres de diferents competicions. Ve la Fórmula E, ve el mundial de turismes, també es disputa un campionat de Rally Cross”, argumentava Jean Todt sobre el fort vincle que uneix l’esport de motor i el país.

Jean Todt també va voler negar en rotund la possibilitat de tornar a ser cap d’equip. Segons el francès, està beneït pel seu treball: “De cap manera. Estic beneït, estimo els cotxes. Vaig tenir diferents oportunitats en la meva vida: Ral·li, resistència, Fórmula 1, ara sóc president de la FIA i ocupo un lloc important en l’ONU. Agraeixo les oportunitats que vaig tenir en la meva vida”.

A Jean Todt li va donar temps fins i tot de valorar les ordres d’equip. El màxim exponent de la federació va comentar que està a favor d’aquestes pràctiques: “Estic a favor de les ordres d’equip, respecte la posició del públic que vol veure la carrera, però si estàs de l’altre costat vols guanyar i si vols guanyar, a vegades has de posar-ho tot a la pista i això en algunes ocasions suposa ordres d’equip”.