Joel Esteban afronta la seva primera temporada com a pilot mundialista i valora els objectius que es proposa d’aquí a final de temporada.

Joel Esteban (El Prat del Llobregat, 2005) somiava amb debutar en el Mundial de MotoGP amb l’equip Aspar Team, cosa que ha aconseguit en aquesta temporada 2024. Rep a FórmulaRapida al hospitality de l’equip durant el Gran Premi Monster Energy de Catalunya. Allá es respira un ambient carregat de familiaritat i, sobretot, humilitat.

El jove, de 18 anys d’edat, encara la seva primera temporada com a pilot mundialista amb il·lusió, i espera algun dia poder convertir-se en un dels pilots referència en el motociclisme espanyol i catalán, tal com ha fet el seu pilot referencia, Marc Márquez. Després de les cinc primeres cites inicials, el pilot català valora l’inici de temporada i revela els objectius que es marca fins a la cita final del calendari, el GP de València.

Ja són cinc els Grans Premis als quals t’has enfrontat com a pilot del Mundial. Com valores aquest inici de temporada?

Ho valoro bastant positiu. Al final, no pensava que anés a estar en el grup d’endavant tan aviat. El meu objectiu era anar fent Top10, anar entrant en la Q2. Ara ho estic veient bastant bé, que podem ser aquí, lluitant amb els millors, però encara hem de millorar bastantes coses, dins i fora de la pista. Cal millorar les Qually, perquè després a la cursa hi ha ritme i anem cap endavant, i la concentració una mica.

El progrés ha estat evident. En totes les curses, excepte a Jerez, has puntuat. A França vas acabar quart. Quins objectius et marques per a aquesta temporada com rookie?

El meu objectiu és guanyar el títol de ‘Rookie de l’any’. Al final, és l’objectiu de tot rookie el primer any, ser el millor. Després, si va tot bé, intentar fer algun podi i, si hi ha alguna victòria, millor encara.

El teu company d’equip, David Alonso, va acabar tercer la passada temporada sent rookie, i ara està lluitant pel Campionat. Què pots aprendre d’ell?

En el que més m’he fixat d’ell, és en la tranquil·litat amb la qual fa les coses, el veure la seva manera de treballar fora de pista. És una cosa que, a mi, al ser molt més mogut, em costa més. A poc a poc, anem millorant en això. Tenir-ho al costat em va molt bé, perquè puc veure les seves dades, això m’ajuda bastant després per a posar-ho en pràctica en pista. Per exemple, quan vaig després d’ell, puc veure les seves traçades, on frena, on obre gas… m’ajuda a continuar treballant i millorant.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aspar Team (@asparteam)

Portes ja tres anys formant part de la família Aspar. L’equip és un dels més exitosos del campionat. Què significa per a tu haver debutat amb ells al Mundial i què t’ha aportat a nivell professional aquest equip?

Haver debutat amb aquest equip en el Mundial és un somni. Jo quan vaig començar la European Talent Cup, veia els equips capdavanters, però jo sempre em fixava en el Aspar Team. Els veia guanyant mundials en Moto3, en Moto2 estaven endavant també. Un dia el meu pare em va dir: ‘A tu quina tres equips t’agradarien per a córrer?’ i jo el primer que vaig dir va ser el Aspar Team. Ja ni tan sols em recordo dels altres dos que vaig dir. Al final, el poder entrar amb ells, poder treballar amb ells i poder arribar al Mundial al seu costat, ha estat un somni. M’aporten molt, és un equip molt bo dins i fora de la pista, és un equip molt humà, com una família. Al final, enguany veig més a l’equip que a la meva família. Ells m’estan ajudant molt, sobretot al meu progrés en la Moto3.

Has demostrat ser molt ràpid i hàbil en les carreres en grup malgrat ser un novençà en la categoria. Com definiries el teu estil de pilotatge?

Jo intento no ficar-me en problemes, no barallar-me molt durant la carrera. El que et fa és perdre la concentració, pots tenir molts tocs i caigudes. He après ja d’això, i prefereixo durant una cursa en grup, quedar-me a meitat, una miqueta enrere. Si el grup és molt gran no, prefereixo anar més a meitat cap endavant, però si el grup és petitó, prefereixo quedar-me enrere i a les últimes voltes treure l’agressivitat i anar endavant. Soc tranquilet, però quan cal ser agressiu, ho soc.

Qui ha estat la teva referència quant a estil de pilotatge?

Sempre, des de petit, m’he fixat en Marc Márquez. Sobretot, em recordo que quan vèiem les carreres amb el meu pare, triàvem al pilot que volíem que guanyés. Vaig triar a Márquez, i ell em va dir que ho triava ell. Era com l’any 2012, encara em recordo. Veure-ho guanyar tot, la manera de pilotar, veure com és amb la gent… em sembla increïble. És un pilot que ho ha guanyat tot, per això em fixo en ell. És humil i treballador. Tant de bo ser algun dia com ell.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @joel.esteban78

Ets del Prat del Llobregat, aprop d’aquí. Actualment entrenes a València. Què suposa per a tu tornar a córrer en el Circuit de Barcelona-Catalunya?

Estar al el Mundial és un orgull, i aquí amb tota l’afició, et donen un plus més. Ser aquí és genial. Penso que podem fer un bon cap de setmana. En aquest circuit, he anat ràpid, però mai he acabat de tenir els meus millors resultats. Vaig guanyar en el Campionat d’Espanya, amb la PreMoto3, però no he arribat a tenir una victòria. He tingut podis, amb la European Talent Cup i la Moto3, però no acabava de culminar. Tant de bo sigui aquest finde així.

Tradicionalment, en aquest circuit sol ser complicat que a Moto3 algú s’escapi. Com esperes que sigui aquesta cursa?

L’any 2022 es va escapar Izan, però a Moto3 pot passar qualsevol cosa. Pot ser una cursa molt lenta i un grup enorme, o una cursa molt ràpida que s’escapi un o un grup de quatre o cinc pilots. Aquí no se sap. És Moto3.