Nikita Mazepin s’ha fet amb una victòria apassionant de l’última carrera de la temporada a Abu Dhabi. Jake Hughes s’ha fet amb la segona plaça, seguit de Laaksonen, tercer. Juan Manuel Corretja ha mantingut la primera plaça fins a l’última volta, però una sanció li deixava en fora de joc.

Amb el campionat ja decidit per Anthoine Hubert en la carrera del dissabte, la carrera curta del diumenge se centrava en l’honor. Juan Manuel Corretja sortia des de la primera posició en el circuit de Yas Marina en l’última cita de la temporada en el Gran Premi d’Abu Dhabi.

La carrera del dissabte va ser molt interessant amb la victòria de Pulcini, la segona posició de Beckmann i la tercera plaça del flamant campió, Anthoine Hubert.

Amb la graella invertida com a norma general en la carrera del diumenge, Juan Manuel Corretja sortia des de la primera posició, seguit de Jake Hughes, Alesí, Mazepin i Ilott en el TOP5. El rus perdia en la primera carrera l’opció de posar-li pebre al campionat, havia de resar un zero de Hubert, però el francès no es ficava en problemes i es feia amb el campionat de la categoria de bronze de l’automobilisme.

S’apagaven els semàfors i començava el GP d’Abu Dhabi. Correa sortia molt bé i mantenia la plaça amb Alesi. Mazepin es posava tercer i superava a Hughes que quedava relegat a la quarta posició.

Pulcini, Hubert i Beckmann es posaven en paral·lel a la recta principal i en la frenada, l’alemany i l’italià li feien un ‘sandwich’ al campió i acabaven en fora de joc. Hubert arribava a aquesta última carrera amb molta menys pressió que la primera i demostrava que ell també podia jugar. En aquesta ocasió li sortia malament i es quedava amb un zero en l’última carrera del calendari.

Pulcini semblava poder seguir sense massa problemes, gran sorpresa per al pilot de Campos que després del gran cop es posava en la 11ª plaça. Després del gran accident, Piquet rebia un toc i també quedava girat enmig de la pista. Fittje no podia evitar-ho i també quedava fora de la carrera.

Es desplegava el ‘Virtual Safety Car’ en carrera i les posicions s’estabilitzaven amb Correa al capdavant, seguit d’Alesi i Mazepin en les tres primeres posicions.

S’anava el VSC i es reprenia l’última carrera de la temporada. Tatiana Calderón estava lenta en la resortida i perdia dues posicions, es col·locava en la novena posició. Per davant, Mazepin i Hughes li mostraven el monoplaça a Alesi que no tenia DRS amb Correa.

El pilot de Jenzer era lider, però perdia temps amb Alesi. El de Trident s’acostava i li tirava el monoplaça a la recta de darrere, no seria en la primera ocasió, sinó en la volta 7 quan es feia amb el liderat.

Poc li duraria l’alegria a Alesi que perdia la plaça amb Correa a la segona recta. El pilot de Jenzer superava per fora al francès i obria mig segon de distància.

La volta 8 era especial per Mazepin que li treia la plaça a Alesi i anava de cap cap al liderat. Para mes ‘inri’, Correa i Alesi eren sancionats per sobrepassar la velocitat permesa en VSC. Cinc segons per a cadascun que destrossaven la lluita per la carrera.

Fins a cinc pilots en dos segons de distáncia. Escamot darrere de Correa que es defensava dels atacs del rus que tenia problemes amb el DRS.

Quina bonica carrera que es dibuixava en la categoria de bronze amb Correa mantenint el tipus en la primera posició. Alesi perdia places i es quedava amb la 6ª posició.

Última volta de la temporada i tots amb DRS menys Correa que mantenia la primera plaça a la primera recta. Mazepin estava molt a prop a la segona recta i es feia amb el liderat.

El pilot de Jenzer va aguantar la primera plaça durant 14 apassionants voltes, però era més interessant no lluitar i perdre temps per no caure més amb els cinc segons de penalització.

Amb la bandera de quadres, Correa queia a la sisena plaça i Alesi en la 10ª. Victòria magistral de Mazepin en l’última carrera, seguit de Jake Hughes i Laaksonen.

Ilott creuava la línia de meta a la quarta plaça a 0.5s del de Campos. Tveter es feia amb la cinquena posició, seguit de Correa, Verschoor, Tatiana Calderon, Mawson i Alesi tancant el TOP10.