Joel Eriksson es fa amb la victòria de la segona cursa de Monza, amb Lando Norris i Mick Schumacher completant el podi.


El semàfor es va posar en verd i Joel Eriksson va conservar la seva pole, a la vegada que Mick Schumacher es va posar en segona posició després de fer una bona sortida i guanyar-li la posició a Norris. Durant la primera volta, Habsburg va patir una petita virolla que el va fer passar per la grava, però ben aviat es va incorporar a la cursa en catorzena posició.

Mentre Eriksson s’escapava, la lluita es veia pel darrere, entre Zhou i Mawson. A més, Norris s’anava apropant a Schumacher, el qual intentava tancar-li totes les portes al britànic. D’altra banda, Mawson es veia obligat a entrar a boxes després de perdre el pneumàtic esquerre del darrere.

Després de quasi 10 minuts de cursa, Norris va avançar a Schumacher per l’interior de la parabòlica a la vegada que Pedro Piquet, qui ocupava la desena posició, patia una sortida de pista que va causar el seu abandonament.

Passat l’equador de la cursa, Günther va avançar a Newey a la recta principal. Tot i així,  després van seguir lluitant una bona estona, ja que el pilot de Prema no aconseguia deixar prou enrere al de Van Amersfoort. Fins i tot, s’hi van afegir Dennis i Ilott a la lluita per la quarta posició. Per darrere, Habsburg va aconseguir avançar a Zhou.

A 10 minuts pel final, Newey va patir un lleuger toc amb Dennis, el qual va provocar una punxada al seu pneumàtic davanter i el seu posterior abandonament. Mentrestant, Daruvala s’intentava protegir dels atacs d’Ilott, però finalment el de Prema va aconseguir trobar el moment i avançar-lo. D’altra banda, Mawson patia una sortida de pista sense conseqüències.

Arribant ja als últims 5 minuts de cursa, Günther intentava defensar la seva quarta posició de Habsburg mentre Norris s’havia anat apropant poc a poc a Eriksson, per a lluitar per la victòria d’aquesta segona cursa, enregistrant fins i tot la volta ràpida (1:44.077) fins aleshores.

Amb el cronòmetre a zero, Eriksson encarava l’última volta amb Norris a només 0.735 segons. Schumacher va conservar la seva tercera posició, assegurant-se el podi a Monza. Günther va aconseguir mantenir la quarta posició, acabant per davant de Habsburg. El Top10 el van completar Zhou, Ilott, Daruvala, Aron i Mazepin.