Max Verstappen s’ha endut una contundent victòria a la primera cursa al circuit de Hockenheim, on aquest cap de setmana conclou el campionat de la FIA Fórmula 3 europea. Com deia, l’holandès s’ha endut una bona victòria que reforça la seva posició pel subcampionat. Darrere han acabat Lucas Auer i Tom Blomqvist, amb el campió Esteban Ocon en setena plaça.


Max Verstappen s’ha endut una contundent victòria durant la primera màniga de curses a Hockenheim. L’holandès, que partia des de la Pole Position, ha mantingut la seva posició des de la sortida, conservant el lloc davant Lucas Auer fins al final de la prova. Auer, malgrat acostar-se en alguns moments, mai ha estat una gran amenaça per a l’holandès, quedant-se finalment a tres segons d’ell. Molt més allunyat que els dos primers ha acabat Tom Blomqvist, que tot i així ha pogut tancar un bon podi per a ell, en termes personals.

La decepció del dia ha estat el setè lloc d’Estaban Ocon, i és que el vigent campió de la Fórmula 3 només ha pogut ser setè. Segurament, al tenir ja alçat el campionat, el francès ha decidit prendre-s’ho amb calma, i s’ha vist superat per diversos contrincants. Antonio Giovinazzi, Félix Rosenqvist i Jordan King es mantenien davant d’Ocon, i així durant tota la cursa fins a caure la bandera de quadres, sense moltes lluites entre ells, i amb prou feines canvis de posició.

Per darrere, la zona de punts l’han completat l’americà Gustavo Menezes, Félix Serrallés i Sean Gelael, que després d’una bonica lluita ha deixat fora del Top 10 a Roy Nissany, pilot que es pujarà a un Sauber de F1 a Xest d’aquí a unes setmanes. Després d’un toc a la sortida, l’espanyol Alex Toril, quedava en última posició sense opció a remuntar molts més llocs, quedant finalment en 21è lloc. També altres incidents han anat succeint durant la prova, en què alguns han deixat fora de combat a pilots com Michele Beretta, Wing Chung Chang i el provinent de la GP2 Sèries, Stefano Coletti.

Avui, a les 16:10h, es disputarà la segona cursa de la FIA Fórmula 3 a Hockenheim, on aquest cap de setmana conclou aquest apassionat campionat, que tantes emocions ens ha donat al llarg de l’any.