Dan Ticktum s’ha endut el 64è GP de Macau – Copa del Món de F3. El jove pilot es trobava lluitant per la tercera plaça i ha heretat la victòria quan Ferdinand Habsburg i Sergio Sette Camara, que lluitaven per la victòria, han xocat en l’últim revolt. Lando Norris ha estat segon i Ralf Aron tercer.

Ja que Callum Ilott havia guanyat la cursa classificatòria, va començar des de la Pole, però el liderat li va durar poc, ja que va ser superat per Joel Eriksson. Marino Sato va xocar en el primer gir i va provocar un període de FCY.

La bandera verda va tornar a onejar a la volta 3 i Eriksson i Ilott, que lluitaven pel lideratge, van xocar. El suec va haver d’abandonar i el britànic va caure fins a les últimes posicions. Va sortir el Safety Car.

La carrera va ser represa i Sergio Sette Camara era el nou líder, seguit de Max Günther i Ferdinand Habsburg, que havien estat lluitant des de la sortida. En la volta 7, els companys d’equip Yuhi Sekiguchi i Kenta Yamashita van xocar, el que va causar una bandera groga que va impedir que Lando Norris, quart i el més ràpid en pista, remuntés posicions.

Günther estava sent bastant lent, i va ser finalment superat per Habsburg a la volta 11. L’austríac es va anar acostant al líder mentre Günther s’hauria de defensar de Norris, Dan Ticktum i un Ralf Aron que havia guanyat sis places en els primers girs, abans del SC.

Després de diversos intents, el grup de 4 pilots va entrar en paral·lel al revolt Lisboa i Ticktum va superar Norris i Günther per posar-se tercer. Norris i Aron van avançar a un Günther que ja era sisè.

La cursa no estava en absolut decidida i, en l’última volta, Habsburg va intentar una maniobra increïble per l’exterior al revolt 2, però no va ser capaç de passar Sette Camara. L’austríac no es rendia i estava molt a prop del brasiler, fins que tots dos van xocar, sense contacte entre ells, en l’últim revolt.

Amb aquest increïble final, Ticktum va guanyar la cursa seguit de prop per Norris i Aron. Habsburg, al contrari que Sette Camara, va poder creuar la meta després de l’accident i va ser quart. Günther, Pedro Piquet, Sacha Fenestraz, Guanyu Zhou, Tadasuke Makino i Jehan Daruvala completen el Top 10.

Així, Ticktum s’ha convertit en el més jove guanyador del GP de Macau, amb 18 anys, 5 mesos i 9 dies. El pilot del Programa de Joves Pilots de Red Bull és, a més, el guanyador de la cursa que ho ha fet sortint des d’una posició més endarrerida, la vuitena.

resultats:

1 Ticktum 2 Norris 3 Aron 4 Habsburg 5 Günther 6 Piquet 7 Fenestraz 8 Zhou 9 Makino 10 Daruvala 11 Palou 12 Miyata 13 Sette Camara 14 Tsuboi 15 Ilott 16 Schumacher OUT DeFrancesco, Sekiguchi, Yamashita, Eriksson, Sato