Louis Delétraz ha aconseguit la tercera pole position de la temporada, o dit d’una altre manera, la meitat de les pole possibles al Eurocup Formula Renault 2.0 aquest any. Jack Aitken ha aconseguit el segon lloc amb “Tazio” D’Agosto tercer.


Les condicions del Hungaroring, un circuit curt, estret i agressiu amb els pneumàtics ha fet decidir als equips una estratègia molt conservadora per a la classificació. Aquesta ha estat esperar-se 5 dels 15 minuts de sessió per sortir a pista, degut a l’alta degradació.

No és pas el primer cop que passa a la categoria. Aquest fet cada any succeeix en aquest circuit. I no només al Hungaroring, també a d’altres circuits com Jerez.

Com saben la classificació es divideix en dos grups.

El Grup A compost per: De Pasquale i Hughes (Koiranen GP), Kodric i Barnicoat (Fortec Motorsports), Oskoui (ART Grand Prix), Delétraz i Mazepin (Josef Kaufmann Racing), D’Agosto (Manor MP Motorsport), Richard i Allen (Arta Engineering), Scott (AVF) i Isaakyan i Bonduel (JD Motorsport).

Martin Kodric ha començat marcant el ritme en un Grup A molt estrany. Louis Delétraz ha estat el clar dominador del grup amb un ritme brutal, però hem vist com aquests pneumàtics només aguanten 4 voltes ràpides. I el mal ús de les gomes, és a dir, torbar-se trànsit o sortir-se de pista, es paga molt car. Aquest problema l’ha tingut Isaakyan que només ha acabat desè del seu grup.

El Grup B amb la lliçó apresa, havia de superar el temps del líder del campionat: 1:41.122. Un Grup B format per: Aitken (Koiranen GP), O’Keeffe (Fortec Motorsports), Sasahara (ART Junior Team), Jörg (Josef Kaufmann Racing), Olsen, Sørensen i Hasse-Clot amb Manor MP Motorsport, De Sadeleer, Gachet i Hubert de l’equip Tech 1 Racing, Eastwood (AVF), Vivacqua (JD Motorsport) i Romanov (Cram Motorsport).

Thiago Vivacqua ha començat marcant els millors temps del grup però ha estat Sasahara, Jörg i Aitken qui s’han disputat el segon lloc. Diem segon lloc perquè cap pilot ha estat capaç de superar el temps de Delétraz. Aitken és qui més a prop si ha quedat amb un 1:41.164. I no és pas casualitat; el britànic ha sortit l’últim, quan ja havien passat la meitat de minuts.

Tercera pole per Delétraz aquest any a la categoria. Un Delétraz que va retirar-se en l’última cursa del campionat, buscarà convertir la pole en victòria, tal i com ha fet tot l’any.

Resultats: