La temporada de la Fórmula Renault 2.0 Eurocup ja ha donat el seu tret de sortida. La primera cursa del cap de setmana ja s’ha dut a terme. Fewtrell va aconseguir la pole i comandava el grup en les voltes de formació ja que es va haver de fer una segona volta a causa de que un dels pilots va tenir problemes.

Va ser una primera volta plena d’acció ja que Fewtrell no va poder contenir la bona sortida de Logan Sargeant, el qual va prendre el liderat de la prova. Però els problemes de veritat arribarien per darrere quan Max Defourny, Peroni i l’ex del programa de Red Bull Richard Verschoor van col·lisionar entre ells i els 3 pilots van haver de retirar-se abans de completar-se el primer gir.

A partir d’aquest moment, Sargeant i Fewtrell tractarien d’escapar-sense molestar-se entre ells, de manera que era tasca de Sargeant el imposar un ritme suficient per a distanciar-se del grup perseguidor comandat per un Ye Yifei que s’ha mostrat molt solvent al llarg de la fi de setmana. I així ha estat, al voltant d’un segon i mig ha estat suficient per respirar amb una relativa tranquil·litat mentre s’anava preparant un final de cursa en el qual els dos pilots de R-ace GP es disputarien la victòria.

Per darrere les hostilitats estaven amb magnificència. Sobretot fora de la zona de punts en què els dos pilots espanyols de l’equip d’Adrián Vallès han estat molt presents. Al final pocs canvis en la classificació ja que a l’acabo de la cursa, Sargeant s’ha escapat prou com perquè Fewtrell no pogués atacar el líder i Yifei ha consolidat la tercera posició i s’ha assegurat un merescut tercer calaix del podi.

Ja en la segona cursa, la sortida ha estat molt més neta que ahir. Després del caos que es va originar en la primera cursa, avui tots han tingut més precaució a l’hora d’arrencar. Fewtrell (R-ace GP) ha mantingut la primera posició per davant de Ye (Josef Kaufmann Racing) i Logan Sargeant (R-ace GP). Per darrere, Lundgaard (MP Motorsport) feia una bona avançament sobre Victor Martins (R-ace GP) per arrabassar-li la quarta posició.

En el segon gir de la cursa ha arribat la primera mala notícia del dia. Xavier Lloveras (AVF) havia de detenir el cotxe a un costat de la pista i abandonar aquesta segona cursa d’un cap de setmana d’inauguració de la categoria sense gaire èxit.

Quan la cursa semblava estar estabilitzada ha arribat un toc entre Clement Novalak (Josef Kaufmann Racing) i Najiy Ayyad (JD Motorsport) que ha provocat l’aparició del Cotxe de Seguretat. Però durant aquest període arribava la gran sorpresa de la jornada. El guanyador de la primera cursa, Logan Sargeant, alentia el ritme i entrava a box amb el cotxe enganxat a la sisena marxa. Amb aquesta retirada prematura del pilot americà el tercer lloc del podi quedava en mans de Lundgaard.

A falta de sis minuts i una volta per al final el Cotxe de Seguretat abandonava la pista i l’acció es reprenia. Fewtrell ha pogut mantenir bé les envestides de Ye, fins que ha pogut agafar una distància de seguretat suficient per atorgar-li la primera victòria de la temporada i el seu segon triomf a la Formula Renault 2.0 Eurocup.

Abans d’acabar la prova han hagut alguns incidents més que han posat en perill el desenvolupament normal de la cursa. A escassos segons d’arribar a l’última volta, Lorenzo Colombo (JD Motorsport) i Raul Guzman (Fortec Motorsports) es tocaven en la seva lluita particular pel novè lloc, havent d’abandonar tots dos. A més, Alexander Smolyar (Tech 1 Racing) havia d’abandonar quan rodava sisè, després d’haver avançat al costat de Verschoor (Josef Kaufmann Racing) a Oscar Piastri (Arden).

Així doncs, merescut triomf per a Max Fewtrell que, a més, lidera de forma provisional el campionat amb deu punts d’avantatge sobre Yifei Ye, que ha pogut sumar el seu primer podi. Lundgaard, amb aquesta tercera plaça, iguala la puntuació de Sargeant.

El Top 10 l’ha completat Martins en quart lloc, seguit per Richard Verschoor, Oscar Piastri, Thomas Maxwell (JD Motorsport), Alex Peroni (MP Motorsport), Neil Verhagen (Tech 1 Racing) i Max Defourny (MP Motorsport) en el desè lloc. Per la seva banda, Eliseo Martínez no ha pogut acabar molt més enllà del 18è lloc final en una cursa difícil per al pilot espanyol d’AVF.