Carlos Sainz ha guanyat la segona cursa de la Fórmula Renault 3.5 Series al circuit de Spa-Franorchamps després de sortir des de la posició preferent i liderar la cursa de principi a fi tot i ésser amenaçat per Rowland que amb problemes ha box només ha pogut ser tercer. Setvens ha estat segon i Gasly quart.

 

Un altre dia assoleiat a Spa-Franorchamps per disputar l’última cursa del cap de setmana de l’esdeveniment en si de les World Series by Renault.

Tal i com hem vist a la classificació del matí, Sainz (Dams) sortia des la pole position. El pilot espanyol podia mantenir el primer lloc però Rowland (Fortec Motorsports)ja l’atacava només arribar al primer revolt, Stevens (Strakka Racing) era tercer seguit per Laine (Strakka Racing) i Stanaway (Lotus). Però la primera volta acabava amb accident per part de Fantin (International Draco Racing) que xocava al revolt 8 de Les Combes.

Stanaway poc després avançaria a Laine per recuperar el quart lloc durant la volta 1. Al darrere Pierre Gasly (Arden Motorsport) aconseguia pujar al vuitè lloc, després de sortir onzè.

Amb només 10 minuts de cursa completats, Ghiotto (International Draco Racing) i Merhi (Zeta Corse) eren els primers en aturar-se a boxes. A continuació ho farien Gasly i Sirotkin (Fortec Motorsports), el rus això si, es retiraria poc després.

Faltaven 23 minuts de cursa, i Nato (Dams), Sørensen (Tech 1 Racing) i Van Buuren (Pons Racing) aprofitaven la situació de bandera groga per aturar-se a box. Sørensen es quedava aturat al box i tardava molt en sortir però Nato perdia posicions virtuals al sortir després de veure com Gasly el passava per davant.

A la volta 9, Stevens, Jaafar (ISR) i Buller (Arden Motorsport) s’aturaven per canviar pneumàtics i la situació era ideal per Gasly que gràcies a l’estratègia altre cop, podia superar Jaafar i situar-se a 5 segons del podi, a 5 segons de Stevens. Mentrestant Rowland començava a apretar les distàncies i es situava a menys d’un segon de Sainz a meitat de cursa. Amb aquesta situació els dos pilots decidien aturar-se a boxes per canviar pneumàtics. Era un moment clau de la cursa però Rowland perdia moltíssim temps al pit stop. Això el feia perdre la distància amb Sainz i perdre la segona posició que Stevens aconseguiria. Només un safety car podia fer front a la distància de Sainz.

Amb Stanaway realitzant l’última parada a falta de 15 minuts pel final, i aconseguint el tercer lloc del podi, els resultats eren els següents amb Sainz líder seguit per Stevens, Stanaway (penalitzat amb 20 segons després de la cursa per aturar-se fora del permès pel reglament), Rowland, Gasly, Nato, Jaafar, Laine, Van Buuren i Stockinger tancant la zona de punts. Amb la penalització d’Stanaway, el de Lotus acabaria 7è-8è al final de cursa.

A falta de 7 minuts pel final, Luca Ghiotto abandonava la cursa en aparcar el seu cotxe en la sortida de Les Combes.

Finalment victòria per Sainz que amplia la seva distància a 4 punts respecte Gasly, segon acabava Stevens seguit per Rowland, Gasly, Nato, Jaafar, Laine, Stanaway, Van Buuren i Sørensen tancant la zona de punts després d’una lluita molt renyida amb Stockinger.