Renault, Oreca, i la Fórmula 3: aquesta combinació perfecte de curses. Alain Prost per exemple, va guanyar quatre campionats del món de Fórmula 1 i un total de 51 grans premis. El francès abans d’arribar a la màxima competició, va passar per la Fórmula 3 el 1979 amb l’equip Oreca, juntament amb motors Renault. Uns motors Renault que van estar presents en aquesta competició fins el 2003 i que ara marca l’inici d’una nova era amb el seu retorn.

Pel que fa a Oreca, van tenir en aquesta competició un gran passat, amb 16 campionats i 472 podis fins el 2011 on va abandonar la competició. A l’equip han passat pilots com Romain Grosjean o Giedo van der Garde, ara presents a la Fórmula 1. L’última victòria de un Fórmula 3 amb motor Renault va ser precisament ara farà 10 anys en el prestigiós cap de setmana del GP de Macau que, recordem aquest cap de setmana arriba a la seva seixantena edició i que FormulaRapida.net farà un seguiment com no pot ser de cap altre manera amb els articles en català de David González a les classificacions, i Arnau Viñals per els entrenaments lliures i la cursa. Una cursa que podreu seguir comentada en directe per Eric Calduch i Andreu Rius a través del nostre twitter.
Per tant el 2014 tindrem motos Mercedes-Benz, Volkswagen, Renault i ThreeBond Nissan (debutant aquest 2013).

Declaracions

Arnaud Boulanger, Director Motorsport, Renault Sport Technologies: “ La Fórmula 3 forma part d’una secció especial en l’història de curses amb monoplaces. Amb la Formula Renault 1. 6, Formula Renault 2.0 i la Formula Renault 3.5, estem ja en ell lloc ideal que condueix directe a la Fórmula 1. Durant els anys d’absència hem vist com pilots de la mida de Jules Bianchi, Daniel Ricciardo i Jean-Eric Vergne, han gaudit dels beneficis de la F3 després de competir a la Fórmula Renault 2.0 i abans de pujar a la Formula Renault 3.5. La nova Formula 3 Europea ens ha convençut per tornar.”
Hugues de Chaunca, CEO, Oreca: “La Fórmula 3 va ser una gran era per Oreca i és fantastic per a nosaltres tornar al campionat. Vam aconseguir moltes victòries amb Renault i estem apunts per aquest nou repte plegats, on esperem acabar amb èxits.”