Arriba la primera competició de joves pilots de l’any, la esperada categoria Nova Zelandesa Toyota Racing Series, que es disputarà en les properes cinc setmanes. Una competició que amb el pas dels anys ha anat reduint el seu nombre de participants. Des dels 24 de 2013 als 19 d’aquesta edició.


Què és la Toyota Racing Series?

Alguns de vostès potser desconeixen aquesta categoria. La Toyota Racing Series és un campionat d’hivern, que es caracteritza per ser una plataforma de preparació per als joves pilots per tal de preparar la temporada. És una competició on no calen grans pressupostos, està calculat que els cinc caps de setmana costen uns 70 mil dòlars nova zelandesos, és a dir uns 42 mil euros.

El xassís és un Tatuus, amb frens i pneumàtics (Michelin) de Fórmula 3 amb un cotxe de 215 cavalls amb 1.8L i quatre cilindres, que és 6 segons més ràpid que la Formula Ford, és a dir seria una competició per sota la Fórmula 4, en quant a prestacions.

Enguany seran 19 els pilots que lluitaran per aconseguir el campionat. Ara bé, com a cada competició, hi ha preferits al títol que repassem tot seguit:

M2 Competition

Comencem per l’equip campió la temporada passada, el M2 Competition que enguany torna a ser l’equip preferit per endur-se el campionat. I no és pas d’estranyar, els seus sis pilots tenen un alt nivell en els monoplaces i dos d’ells ja tenen experiència en aquesta categoria, fet que els qualifica com encara més preferits a l’obtenció del campionat.

Es tracta de Pedro Piquet i Artem Markelov. Piquet ja va debutar el 2014 i ara torna a la categoria com a principal candidat, segons la mateixa organització de la Toyota Racing Series. Però també cal tenir en compte al pilot de GP2, Artem Markelov, qui necessitarà evitar errors innecessaris que va cometre l’any passat.

Destaquen també el campió de la BRDC Formula 4, Lando Norris i el que serà el seu company d’equip a Josef Kaufmann Racing aquesta temporada al Eurocup Formula Renault 2.0, el protegit de Force India, Jehan Daruvala.

L’equip també té a les seves files al protegit pilot de Ferrari, Guan Yu Zhou i el pilot de Formula 4 Kami Laliberte. No s’espera que tinguin un paper tan destacat aquesta temporada.

Giles Motorsport

L’altre formació que també compta amb sis pilots és Giles Motorsport. Potser no incorpora a pilots d’alt nivell, però té a Ferdinand Habsburg i James Munro que ja han participat a la competició Nova Zelandesa i es coneixen els circuits, parteixen com a pilots principals del equip.

Giles Motorsport també incorpora a les seves files el canadenc Devlin DeFrancesco –que competirà a la MSA Formula, juntament amb els pilots de la Pro Mazda Nicolas Dapero i Will Owen, sumat al polonès, Antoni Ptak –pilot a la Euroformula Open.
ETEC Motorsport

La lluita pel campionat sembla cosa de dos equips però l’ETEC Motorsport ha aconseguit situar quatre pilots al seu equip. Es tracta del campió de la Formula Ford de Nova Zelanda, Taylor Cockerton, el pilot de la Pro Mazda Timothe Buret, juntament amb Rodrigo Baptista –pilot a la Fórmula 3 Brasilera. També hi serà el més gran de la competició, el de 23 anys, Theo Bean.

Victory Motor Racing

I el quart equip, l’últim en confirmar la seva alineació és Victory Motor Racing que com a pilot potent té a Brendon Leitch, qui no s’espera que pugui lluitar pel campionat, però si que podria donar la sorpresa.

L’acompanyaran el cosí de Rodrigo Baptista, Bruno Baptista pilot de la Formula Renault 2.0, i Julian Hanses que farà el seu debut en monoplaces.

Calendari

El campionat no varia de circuits (dins de Nova Zelanda) i començarà com sempre al Ruapuna Park el 16-17 de Gener, a continuació anirà a Teretonga i després a Hampton Downs. Amb l’entrada del febrer, les curses de Taupo i Manfeild –on es disputarà el Gran Premi de Nova Zelanda,  seran els llocs claus per obtenir el títol en una competició formada per 3 curses per cap de setmana.

L’ordre de sortida de la primera es decideix a partir de la classificació, la qual atorga la graella de sortida per la cursa 3. La cursa 2 es disputa amb la graella invertida dels resultats en la cursa 1.

Sistema de Puntuació

El sistema de puntuació és diferent al que estem habituats, on tots els pilots, encara que es retirin, aconsegueixen punts, fet semblant a la IndyCar o la Indy Lights. En canvi no hi ha cap punt addicional per la volta ràpida o la pole position, el campionat es decideix 100% a la pista:

Pos Punts Pos Punts
1 75 11 30
2 67 12 28
3 60 13 26
4 54 14 24
5 49 15 22
6 45 16 20
7 42 17 18
8 39 18 16
9 36 19 14
10 33 20 12

Per tant, aquest any l’experiència serà un valor important per guanyar el campionat, igual que ho serà la agressivitat i una bona classificació. El punt de mira ja està ficat en Piquet, Markelov, Norris, Daruvala, Munro, Leitch i Habsburg, qui guanyarà la Toyota Racing Series? A mitjans de febrer en sortirem de dubtes.
Ja saben que FormulaRapida.net és l’única plataforma en català de tot el món que els hi ofereix informació de primera mà d’aquesta competició. Enguany ampliarem la cobertura, i us aportarem la informació al moment, encara que les curses siguin a les 3 de la nit.