La penúltima ronda de l’actual edició de la Toyota Racing Series, disputada al Bruce McLaren Motorsports Park, a Taupo; ha acabat amb victòries de Juan Manuel Correa, Brendon Leitch i Robert Shwartzmann, respectivament. El rus i el neozelandès aconsegueixen els seus primers triomfs aquesta temporada i el campionat arribarà a Feilding, darrera ronda de la temporada, totalment obert.


A la primera cursa, Juan Manuel Correa va dominar des del semàfor fins a la bandera i es va emportar la seva segona victòria de la temporada. El nord-americà es va veure obligat a donar-ho tot des del començament, ja que va ser investigat per haver-se saltat la sortida, cosa que finalment es va demostrar que no havia fet, i no hi va haver cap sanció.

Per darrere de Correa, Richard Verschoor sortia a primera fila, però va perdre la plaça al primer revolt amb James Pull, que sortia tercer i acabaria en segon lloc, seguit de l’holandès. Robert Shwartzmann va ser quart amb el líder de la general, el pilot local Marcus Armstrong, conformant-se amb la cinquena plaça.

La segona cursa del cap de setmana va ser la que va acabar amb uns resultats més atípics. Brendon Leitch, que no s’havia pujat al podi en tota la temporada, va guanyar la carrera davant Ryan Yardley, que va ser segon en el que també va ser el seu primer podi de l’any. Verschoor va repetir el seu tercer lloc, amb Armstrong i Shwartzmann invertint les seves posicions de la primera cursa: el neozelandès va ser quart i el rus cinquè.

Finalment, la tercera cursa va ser la que va tenir uns resultats més ‘normals’. Shwartzmann es va endur la victòria després de realitzar la seva primera resortida al capdavant després d’un període de SC en la seva vida. El Cotxe de Seguretat havia sortit en reprendre’s la carrera després d’una bandera vermella provocada per un accident de Clement Novalak.

El líder de la general, Armstrong, va salvar els mobles en un cap de setmana força mediocre per a ell amb una segona plaça amb la qual minimitza els danys. Verschoor, igual que en les altres dues curses del cap de setmana, va ser tercer; seguit de Correa i Leitch.

A falta de només tres carreres perquè s’acabi la temporada, la general està molt oberta després de la ronda al Bruce McLaren. Armstrong segueix al capdavant de la general (761 punts), encara que la seva distància amb Shwartzmann (728 punts) és de tan sols 33 punts, amb 225 encara en joc. Verschoor, tercer amb 701, encara podria ficar-se també en la lluita, mentre que a partir del quart classificat, Correa amb 612, ho tindran més difícil.

Així conclou la quarta ronda de la temporada 2018 de la Toyota Racing Series, la següent, l’última de la temporada, es disputarà el cap de setmana que ve, el 10 i 11 de febrer, al circuit Chris Amon, a Feilding.