Tot a punt per a una edició històrica amb pilots de totes les disciplines del  motociclisme lluitant per l’honor de pujar al calaix de les 24 Hores de la Vall del Tenes

Aquest matí s’ha presentat al Museu Doctor Melcior Colet de Barcelona, la XXXVIena edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes-Gran Premi Terranova CNC, que se celebraran aquest proper cap de setmana, 4, 5 i 6 de setembre al circuit del Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt (Barcelona).

La prova està oberta únicament a motocicletes amb un cubicatge no superior als 50cc, amb un 2% de tolerància, fet que sumat a les característiques del circuit i a la durada de la cursa, fan d’aquestes 24 Hores Internacionals de Resistència en ciclomotors, una prova única. Així ho ha explicat durant la presentació, el president del Grup 24 Hores, organitzadors de la prova, Francesc Padró, qui ha afegit a les particularitats de la cursa, el fet de ser l’única que acull en una mateixa graella de sortida pilots de motocròs, enduro i asfalt i ser també, de les poques que compta entre els participants amb equips mixtos i equips femenins.

Padró, que s’ha mostrat molt satisfet per l’èxit de la convocatòria d’aquest any, 172 pilots i 43 equips – una de les millors de la darrera dècada, ha destacat el fet que 6 dels equips inscrits siguin estrangers, 4 italians i 2 francesos i que entre els pilots d’un dels equips d’aquest darrer país es trobi el campió nacional de motocròs, Levy Batista. En aquest sentit, el president de les 24 Hores ha confirmat la participació en la cursa de pilots tan reconeguts com Aleix Espargaró, Oriol Mena, Ricard Cardús, o Marc Solà entre altres. Tots ells, igual que la resta de pilots, ha dit Padró, “participen per l’honor de guanyar les 24 Hores i pujar al calaix. No hi ha cap altre premi, cap retribució econòmica o de cap altre tipus. Aquest és l’esperit de les 24 Hores, superar el repte que cada un es marqui i passar-ho bé”.

Amb aquest mateix esperit, però en petit format i amb l’objectiu d’esdevenir una pedrera de futurs pilots per a casa nostra, es van crear l’any passat els 90 Minuts de Resistència Joves Promeses de la Vall del Tenes, una cursa que aquest any viurà la seva segona edició, el dissabte 5 de setembre a les 15 hores. Francesc Padró ha confirmat la participació de 18 equips en la prova d’aquest any, amb pilots de 6 a 15 anys que correran sobre la moto durant 90 minuts al mateix circuit del Pinar de la Riera, on poques hores després es disputaran les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes-Gran Premi Terranova CNC.