El circuit manxec acull la cinquena prova de la temporada del Campionat d’Europa i el mundial Junior de Moto3 en el que és l’equador de la temporada i amb totes les categories encara obertes


 

El circuit d’Albacete acollirà aquest cap de setmana la cinquena prova puntuable del Campionat d’Europa de Velocitat i del mundial Junior de Moto3 en la que serà la primera prova de foc pel traçat manxec després de la seva remodelació. El FIM CEV retorna a l’activitat després de la pausa estiuenca en la cursa que marcarà la segona part del campionat.

Després dels tests oficials de la passada setmana, Albacete centrarà el focus de l’actualitat motociclista amb la disputa de dues curses de Superbikes, Moto2, Moto3 i el retorn de la Kawasaki Z Cup amb un parell més.

El retorn a la competició però, serà agredolç, ja que al ‘pit lane’ es trobarà a faltar al nord-americà Kenny Noyes, encara recuperant-se de la greu caiguda d’Alcanyís i del pilot de Moaña, Dani Rivas, que va perdre la vida –juntament amb Bernat Martínez- a Laguna Seca durant una prova del MotoAmerica el passat juliol. Absències que, juntament amb la de Joan Garriga, seran recordades al pàdoc a les 10.20h del diumenge, abans de la primera cursa de la jornada.

Al mundial de Moto3, el valencià Aron Canet (Estrella Galícia Junior Team) és el líder del campionat per davant de Joan Mir (Leopard-Machado) per només sis punts de diferència, després de la doble victòria a l’Aragó del ‘36’ i la caiguda de Canet a la segona cursa, Albacete pot marcar l’inici del desenllaç d’aquesta primera edició del Mundial Junior dins del CEV.

A l’europeu de Moto2, tot i el domini del català Edgar Pons (Páginas Amarillas HP40 Junior) amb quatre victòries en cinc curses, el mundialista Xavi Vierge (Targobank Motorsport) no vol deixar escapar l’oportunitat de retallar punts per seguir tenint opcions a la victòria final.

Tal i com va declarar Pons als test de la passada setmana al web del Circuit d’Albacete: “Hem de seguir treballant perquè aquest és només el primer objectiu que ens hem plantejat aquest any, ja que el CEV és el salt que desitgem al Mundial i per això s’ha d’estar molt centrat”. Després dels test, el pilot va explicar que “encara hi ha llocs on crec que podem treure més, però la feina feta ha estat molt positiva i ens servirà per arribar a la cursa sabent que estem al bon camí”. ‘Dgas Man’, que el proper any participarà al Mundial, és de nou el rival a batre a pista.

Superbikes és potser la categoria més definida del campionat. Amb tres victòries en quatre curses, el pilot de Castellar del Vallès Carmelo Morales és el principal favorit per seguir arrasant, ja que amb l’actual campió Kenny Noyes (Kawasaki Palmeto) fora de joc i l’excel·lent rendiment del ‘31’ i la seva Yamaha, Carmelito ho té tot de cara per aconseguir un nou títol pel seu palmarès.

El del Team Laglisse va declarar al portal web manxec que “hem millorat molt amb respecte de proves anteriors, tot i que el més important és agafar el ritme necessari, ja que després de les vacances és difícil i a Albacete comencem amb dues curses”. El castellarenc no creu que l’avantatge de 30 punts sobre el barceloní Iván Silva (Targobank BMW) siguin definitius: “Queda més de la meitat del campionat i tot i que hi hagi gent que cregui que ho tenim una mica més fàcil per l’absència dels nostres rivals, no crec que sigui així i haurem de lluitar molt per aconseguir l’objectiu”.

L’entrada al circuit i al pàdoc serà lliure pels assistents durant tot el cap de setmana, a més el diumenge a partir de les 9h es podrà recollir al centre d’acreditacions del circuit d’Albacete el passi pel ‘Pit Lane Walk’ que es realitzarà abans del començament de les curses.