El pilot de Moto GP, Dani Pedrosa, va respondre al seu ex cap de files Alberto Puig després de les declaracions sobre la seva falta d’ambició als mitjans de comunicació.

El director esportiu del Repsol Honda Team, Alberto Puig, va ser molt crític amb les ganes i l’ambició de Pedrosa per a competir al més alt nivell en els últims anys. Va declarar que no el va renovar a la finalització del seu contracte en aquesta temporada 2018 per què no volia que un pilot amb aquesta actitud estigués al seu equip.

Puig va decidir firmar a Jorge Lorenzo per a substituir-lo a l’equip oficial de fàbrica japonès i acompanyar a Marc Márquez a partir del 2019. Pedrosa, per la seva banda, va anunciar que es retirava de la competició encara que va rebre nombroses ofertes de diferents equips de la categoria reina.

Les declaracions de Puig han obligat a Pedrosa a haver de respondre i ho fa fet mitjançant la seva pàgina de Facebook. El pilot de Castellar del Vallès se sent decebut pel que va ser el seu mentor i cap d’equip durant molts anys a Honda. Tot i que no va poder aconseguir el títol de campió en les seves tretze temporades a Moto GP, Pedrosa reivindica el seu esforç.

Aquesta va ser la resposta: “Lamento la visió i la decepció que té Alberto Puig amb els resultats que he aconseguit. Això sí, em resulta curiós que ell hagi canviat bruscament, d’un dia per l’altre, la seva opinió sobre mi. Espero que algun dia ho superi. Jo li he donat a ell el millor de mi mateix, entregant tot el que era capaç en cada moment. Posar en dubta que un pilot vulgui ser campió no es propi d’algú que es dedica a aquest esport”.

Hagués agraït que tot el ressentiment que està demostrant cap a mi me l’hagués manifestat en persona amb tantes oportunitats com hem tingut aquest any, enlloc d’esperar a fer-ho ara que ja no estic a l’equip, ja que la morbositat que persegueix amb això no em motiva el més mínim. Tot té el seu moment. En qualsevol cas, que deixi en pau als qui no hem parlat malament d’ell”.

LAMENTO la visión y decepción que Alberto Puig tiene de los resultados que he conseguido. Eso sí, me resulta curioso que…

Publiée par Dani Pedrosa sur Dimanche 16 décembre 2018

Tot i tenir un palmarès a l’abast de molt pocs, el pilot català només va poder ser 11é en la seva última temporada a Moto GP, en la qual no va poder aconseguir cap victòria ni tampoc pujar al podi. Tot i així, Honda li va oferir continuar al seu equip com a pilot provador. Pedrosa va decidir fitxar per KTM, on serà pilot de proves a partir de la pròxima temporada.