Daniel Ricciardo reflexiona sobre la seva etapa a Red Bull, la seva rivalitat amb Max Verstappen, les conseqüències de la mort de Jules Bianchi, la temporada 2014 i molt més a l’últim podcast de la temporada de l’espai “On the sofa”.

Ricciardo obre el podcast del seu comiat parlant del seu últim dia a Red Bull abans d’embarcar-se en una nova aventura amb Renault a partir del 2019. L’australià es remunta al passat per a fer balanç de la seva etapa a Red Bull i repassa tota la seva trajectòria a l’automobilisme des que va arribar a Europa des de Austràlia.

Creu que no hi ha dubte que no hagués pogut arribar tan lluny a la seva carrera sense Red Bull. El seu pare el va introduir a aquest esport, però va ser gràcies a Red Bull que va tenir una carrera professional. Qualifica la temporada 2014 com la millor de la seva vida. Era la seva primera temporada a la escuderia com a company de Sebastian Vettel i no només va aconseguir la primera victòria a la Formula 1, sinó que també va aconseguir fins a tres victòries, fita que no ha pogut tornar a repetir.

El pilot australià d’ascendència italiana té, en canvi, un record amarg de la temporada 2015. Va patir diversos problemes personals i va quedar molt afectat per la mort de Jules Bianchi després d’un horrible accident al Gran Premi del Japó. Va ser un any molt difícil en el que no va poder mantenir el nivell que havia demostrat el curs anterior.

Ricciardo prefereix quedar-se amb els bons moments que va viure, especialment, el 2014. Recorda la seva victòria al Gran Premi d’Hongria de 2014 com la millor de les set que ha aconseguit fins ara a la Formula 1. En aquella temporada també va tenir un dels seus moments més àlgids: l’avançament sobre Vettel al Gran Premi d’Itàlia.

En aquesta última temporada 2018 va viure un any de molts alt-i-baixos. Va aconseguir retrobar-se amb la victòria al Gran Premi de Mònaco, el triomf més important de la seva carrera, però va patir fins a set abandonaments. Al Gran Premi dels Estats Units d’aquesta temporada, l’australià va tocar fons i va viure el que per a ell ha estat el seu pitjor moment amb Red Bull.

Sobre la seva relació amb Max Verstappen, Ricciardo explica que va ser molt millor del que s’esperava. Van haver-hi moments de tensió, però en general es van respectar i van confiar l’un en l’altre. Pensa que entre els dos s’han ajudat mútuament a créixer com a pilots i creu que seguiran mantenint una bona relació ara que marxa a Renault.