Egor Orudzhev (Arden Motorsport) va aconseguir una brillant victòria en la segona cursa de Monza de la Formula V8 3.5. El rus ha tornat al capdamunt del podi, després de la seva absència des de Le Castellet, seguit de René Binder (Lotus) i Louis Deletraz (Fortec Motorsports) de nou el millor rookie. Tom Dillmann (AVF) va aconseguir un vuitè lloc que li permet mantenir el liderat del campionat.

La cursa va arrencar amb un cop de teatre ja que el monoplaça del poleman Roy Nissany (Lotus) es va quedar immobilitzat en graella en la volta de formació. El cotxe de l’israelià va ser conduït al pit-lane mentre la resta del gran grup es disposava a prendre la sortida. A l’apagar-se el semàfor, Orudzhev va ser el que va sortir millor i es va posar líder en la primera xicana. René Binder (Lotus) i Louis Deletraz (Fortec Motorsports) van sortir a la caça amb el suís contactant amb Matthieu Vaxiviere (SMP Racing) al revolt 1. El francès va haver de dirigir-se al pit en la volta 1, mentre Dillmann escalava a la quarta plaça per davant de Beitske Visser (Teo Martin Motorsoport), Pietro Fittipaldi (Fortec Motorsports), Vitor Baptista (RP Motorsport), Yu Kanamaru (Teo Martin Motorsport), Wiliam Buller (RP Motorsport) i Alfonso Celis Jr. (AVF).

La cursa va haver de ser neutralitzada causa de l’incident amb Aurélien Panis (Arden Motorsport), que va veure com el seu monoplaça es va enlairar al contactar amb Celis Jr i Baptista. L’acció va tornar a pista en la volta 7, quan SMP Racing va cridar a Vaxiviere per complir amb el pit stop obligatori.

En la volta 8, Baptista, Visser, Cipriani i Nissany també van entra al pit lane seguits de Deletraz, Buller i Celis a la volta 9. Fittipaldi va entrar al pit en la següent volta mentre que Orudzhev es va quedar en el liderat davant Binder. L’austríac va intentar retallar el màxim temps al seu rival rus entrant en la volta 11 la mateixa manera que Dillmann, però Arden Motorsport va reaccionar a la volta 12, i Orudzhev va poder mantenir el seu liderat.
Kanamaru va liderar la cursa en la volta 13 tornant a pista en cinquena posició, per darrere de Orudzhev, Binder, Deletraz i Fittipaldi. Mentrestant, Baptista va realitzar una virolla havent de retirar-se en la primera xicana, mentre que a la volta 15 Vaxiviere tornava als pits per retirar-se.

En la volta 17, Nissany va superar a Buller posant-sisè. Orudzhev va creuar la meta després de completar 22 voltes aconseguint la seva tercera victòria de la temporada. Binder i Deletraz van completar el podi en segona i tercera plaça respectivament.